Движението на "жълтите жилетки" излезе по улиците на Франция за

...
Движението на "жълтите жилетки" излезе по улиците на Франция за
Коментари Харесай

За 16-та поредна седмица жълтите жилетки са по улиците на Франция

Движението на "жълтите жилетки " излезе по улиците на Франция за 16-та поредна седмица. Протестите още веднъж са против политиките на френското държавно управление и президента Еманюел Макрон.

Лидери на придвижването приканиха в обществените мрежи протестиращите да се върнат към първичния си "спонтанен метод ", който уплашил френските управляващи. Те напомнят спонтанните експлоадирания и шествия на непозволени места от ноември и декември.

Освен в столицата Париж, шествия се организират в Марсилия, Ница, Бордо, Страсбург, Нант и Тулуза. Специално в Лил водачите на придвижването приканиха жители на Германия и Белгия да се причислят към тях и да създадат борбата "международна ", оповестява France 24.

От редиците на протестиращите зоват за цялостна готовност на 9 март и изключително седмица по-късно - на 16 март, когато би трябвало да завърши "големият спор " за Франция, проведен от президента Макрон.

През тази седмица президентът още веднъж прикани за нормализиране на ситуацията, изтъквайки принуждение по време на демонстрациите. Той стартира "големия спор " за Франция на 15 януари. В рамките му всеки французин може да уточни политиките на държавното управление, които не утвърждава.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР