Движение на червата: Аспержите имат мек слабителен ефект и диетични

...
Движение на червата: Аспержите имат мек слабителен ефект и диетични
Коментари Харесай

Аспержите са задължителна храна за жените

Движение на червата: Аспержите имат мек слабителен резултат и диетични фибри. Затова постоянната им приложимост ще направи вашия корем повече от редовен

Рак: Като главен източник на антиоксидант и глутатион спомагат за попречване на разнообразни типове рак.

Катаракта: Съдържащите се в аспержите антиоксиданти и глутатион оказват помощ при редица очни проблеми като да вземем за пример прогресията на катаракта.

Диабет и хипогликемия: В прясно изцедения сок от аспержи се съдържат минерали, които се оказват наложителни за диетата на хора, страдащи от диабет. Тези минерали управляват равнищата на кръвната захар.

Забележка: Сокът от аспержи не трябва да се приема от хора с бъбречни болести.

Диуретично: Под формата на сок аспержите се употребяват като превъзходен диуретик. Подпомагат положителната работа на отделителната система. Задължително обаче би трябвало да бъдат комбинирани със сок от моркови, защото сокът е прекомерно мощен и влияе на аспержите върху бъбреците.

Сърдечна болест: За поддържането на крепко сърце ще Ви е нужно да пиете една дребна част от сока от аспержи, разбъркан със недопечен мед, всекидневно /три пъти на ден/. Тази напитка ускорява работата на сърцето.

Бъбреци: Както към този момент споменахме, аспержите имат диуретични и алкални свойства. Именно те оказват помощ за предотвратяването и разтварянето на камъните в бъбреците. Сокът от аспержи спомага да прекъсне оксаловата киселина, която образува кристалчетата в бъбреците.

Постановление на Министерски съвет признаци: Много дами имат проблеми с подуването на корема, породено от предменструалния синдром. Магнезият в този сок, като се изключи че контролира това положение, също по този начин оказва помощ за облекчение на нервност, отмалялост и меланхолия.

Бременни дами: Не на последно място, аспержите са доста потребни за бременните. Със наличието си на фолиева киселина, калций и други минерали аспержите са значими за понижаване на риска от вродени малформации и ниско тегло при раждане. Освен това с помощта на диуретичния резултат на сока понижават задържането на вода при бременни дами.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР