Двете проверки на здравното министерство във връзка със смъртни случаи

...
Двете проверки на здравното министерство във връзка със смъртни случаи
Коментари Харесай

Здравният министър одобрява уволненията в ”Пирогов”

Двете инспекции на здравното министерство във връзка със смъртни случаи на пациенти, поради отказана грижа, ще приключат най-рано в петък. Това съобщи във Враца здравният министър професор Николай Петров.

Той към този момент е приказвал с шефа на "Пирогов " и утвърждава уволнението на дежурния екип, отказал обзор на 74-годишен мъж, който по-късно умря в Александровска болница. След като завърши и инспекцията на министерството, следва да бъдат направени няколко генерални промени в опазването на здравето като цяло.

Една от концепциите е на околните на умрял пациент да бъде спестено ходенето по гишета. Това ще провеждат сестри или санитари.

Други ще са ориентирани към приема на пациент. "Първо още веднъж ще актуализираме тази заповед на различен мой предходник министър, че незабавният пациент се води в най-близкото лечебно заведение. Но няма да спрем до тук, а ще продължим малко по-нататък. В лечебното заведение пациентът остава и в случай че той не е профилен, ще би трябвало лечебното заведение да има грижата да го предислоцира към друго лечебно заведение, където профилът би бил по-добър, а не това да е грижа на екипа с колата за спешна помощ ", изясни проф. Николай Петров.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР