Двете най-големи синдикални организации в сектор Сигурност – Синдикатът на

...
Двете най-големи синдикални организации в сектор Сигурност – Синдикатът на
Коментари Харесай

Надзиратели и полицаи излязоха на протест в София

Двете най-големи синдикални организации в бранш " Сигурност " – Синдикатът на чиновниците в пандизите (ССЗБ) и Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) излязоха на огромен митинг в София.

Протестът стартира тъкмо в 12 часа пред постройката на Министерство на правораздаването .  Очаква се по-късно да се реалокира пред Министерство на вътрешните работи, пред Министерство на финансите и най-после пред постройката на Народното събрание.

Причина за недоволството са проблеми, свързани с политиката на приходите в двете ведомства и неналичието на съответни оферти за увеличение на главните заплати на чиновниците.
 
 БГНЕС

„ Управителните препоръки на ССЗБ и СФСМВР се обръщат обществено към министър-председателя, министъра на финансите, министъра на вътрешните работи и министъра на правораздаването с покана да участват на митинга и по този метод да уважат протестиращите и да показват обществено визията си за осъществяване на декларираните социално- стопански претенции и тактиката си за промени в бранша . С наличието си ще имат и опция да чуят без медиатори мнението и терзанията на протестиращите чиновници и усетят от първо лице силата и недоволството на всички тях ”, споделят синдикатите.
 
 БГНЕС

В апела за митинг чиновниците в пандизите и служителите на реда споделят, че упорстват само за почтено възнаграждение , за почтени условия на труд и за същинска промяна в интерес на жителите, с почитание към чиновниците и в името на сигурността на България.
 
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР