Двете най-големи парламентарнигрупи в 49-ото Народно събраниедадоха съвместен брифинг пред

...
Двете най-големи парламентарнигрупи в 49-ото Народно събраниедадоха съвместен брифинг пред
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ с общо изявление

Двете най-големи парламентарни групи в 49-ото Народно заседание дадоха взаимен брифинг пред медиит е, на който оповестиха, че създават обща законодателна стратегия за първата сесия на Народното събрание.

" След серията диалози с ПП-ДБ взехме няколко решения. Заедно създаваме стратегия за първата сесия на Народното събрание, която ще бъде обвързана с избора на ръководител на Народно събрание ". Това разгласи Десислава Атанасова о т ГЕРБ, съобщи Дарик.

Тя посочи, че се образуват работни групи , които до вторник би трябвало да са подготвени с предпочитаните законопроекти по авансово направен лист, който е подготвен и е част от законодателната стратегия на 49-ото Народно събрание. Сред тях са законопроектите, свързани с ПВУ, влизането в Шенген и еврозоната, правосъдната промяна в частта за КПКОНПИ, Наказателно-процесуален кодекс и домашното принуждение.

" Всяка от парламентарните групи показва друг метод. Аз се веселя, че и ма опция за разговор. Това е вярната посока да върнем нормалността ", сподели Атанасова.


Тя за следващ път акцентира, че номинацията на ГЕРБ-СДС за ръководител на 49-ото Народно заседание остава непроменена.

" Дали ще има държавно управление зависи от всички нас. Ние от ГЕРБ-СДС имаме вяра, че единственият метод България да излезе от рецесията е посредством устойчиво държавно управление и болшинство, което да стои зад него ", сподели Десислава Атанасова.

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов съобщи, че задачата е да се пристъпи поетапно към стартирането на детайлите от парламентарната република.

" Започваме с уточняването на оня нужен най-малко, от огромни национални задания, за които всички сме съгласни. Това, че има съвпадане по тях не е никаква вест. Ние се опиваме да използваме тях като основа и да стартираме Народното събрание най-малко за една сесия ", сподели Иванов и добави:

" Дали тези стъпки са първи стъпки, зависи от това дали ще може да създадем втори и трети стъпки, а това никой още не може да каже. "


По думите му не може да се върнем към обикновено парламентарно управлени е без да има излъчено държавно управление.

" Дали ще може да намерим сечение и с каква формула, не е предмет на днешната стъпка, която вършим. Очевидно, че това е задача и цел, само че не е нещо, което може да разясняваме, бидейки виновни за това, което се случва ", сподели Иванов.

" Тук не става дума за кукли на конци , които някой може да дърпа, тъй като, в случай че това беше действителността от дълго време щеше да има държавно управление. Тази политическа рецесия е достоверно органично българско събитие ", сподели съпредседателят на Демократична България.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР