Двегодишно момченце е занесено без жизнени функции на ръце от

...
Двегодишно момченце е занесено без жизнени функции на ръце от
Коментари Харесай

Момиченце на 2 години се задави с храна и почина в Смолян

Двегодишно момченце е занесено без витални функционалности на ръце от родителите си в болничното заведение в Смолян. След един час реанимация медиците от Спешно поделение не съумяват да го върнат към живот. Момченцето се задавило с храна.

За нещастието оповестиха от полицията в родопския град преди минути. За безжизненото дете е подаден сигнал към 19:10 часа през вчерашния ден на тел.112 в РУ-Смолян от чиновник на незабавен кабинет към МБАЛ-Смолян. Той е съобщил, че при тях е постъпило 2-годишно момченце от гр. Смолян, което се е задавило с храна. Същото е било без сърдечен темп и витални функционалности.

Тялото на детето е преведено за аутопсия.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР-Смолян и следовател при ОП-Смолян. Образувано е следствено дело. Работата по случая продължава.  

Родителите са го закарали сами в болничното заведение, не е минало през Спешна помощ, заяви шефът на Центъра за незабавна здравна помощ в Смолян доктор Денев.

„ Детето е докарано без сърдечна активност, без пулс, не е дишало, без витални индикатори, в Спешно поделение. Реанимирано е в продължение на 1 час в шокова зала. Не е било допустимо да се избави “, сподели шефът МБАЛ – Смолян доктор Марин Даракчиев.

" Започнали сме незабавно дейности по следствието, ще изясним каква е истината, без здравна експертиза не можем да кажем каква е повода за гибелта ", сподели окръжният прокурор Недко Симов.  

" Проверяват се всичките версии, назначена е експертиза, която да откри аргументите за гибелта. Родителите настояват, че детето е закарано живо, а медицинските служащи настояват, че е постъпило без всевъзможни витални функционалности. Експертизата ще откри каква е повода за гибелта ", сподели прокурор Станчо Станчев - представител на Окръжна прокуратура - Смолян.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР