Две застрахователни компании са имали договори с фалиралата туристическа компания

...
Две застрахователни компании са имали договори с фалиралата туристическа компания
Коментари Харесай

Застрахователи плащат обезщетения на излъгани туристи

Две застрахователни компании са имали контракти с банкрутиралата туристическа компания „ София тур и Холидей “.
Всички, които са платили почивки и не са ги осъществили, ще си получат парите. Това разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова след среща с изпълнителните шефове на двете застрахователни сдружения „ Алианц България “ и „ Групама “ през вчерашния ден.

„ Обезщетения ще се заплащат на хората “, съобщи Орлин Пенев, изпълнителен шеф на „ Алианц България “. Той изясни, че не се изплащат на правилото първи по ред, първи по право. Трябва да се съберат всички искове и сумата да се раздели съразмерно по отношение на това, което всеки е платил на търговеца, в случай че не стига за покриване на цялостните суми. Пенев посочи, че към момента не се знае какъв е размерът на исковете, за това не може да се каже и дали ще стигнат парите за всички.

"При нас има подадени малко повече от 80 желае, за които към момента не е открито към кой от застрахователите би трябвало да се насочат ", добави още изпълнителният шеф на „ Алианц България “.

Лимитът на полицата на „ София тур и Холидей “ е 450 хиляди лева, а към „ Групама “ е 25 хиляди лева Пенев беше безапелационен, че сума от 1 млн. лева, каквато беше оповестена от туроператора, не съществува. „ Групама “ също ще изплаща компенсации, сподели изпълнителният шеф на компанията госпожа Селин Болар.

Очаква се до края на седмицата взаимно със застрахователните компании да се откри точният брой на потърпевшите от неточната компания. Все още обаче не може да се каже в какви периоди пострадалите ще може да си получат компенсациите. Министерство на туризма ще алармира за случая Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, с цел да може и те да създадат нужните инспекции и дейности.

Министерството на туризма ревизира валидността на застраховките на всички туроператори, включени в Националния туристически указател. Компании, които работят без наложителната лавица ще бъдат препоръчани за изтриване от регистъра.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР