Две световни звезди на фламенкото подготвят концерт в Дома на

...
Две световни звезди на фламенкото подготвят концерт в Дома на
Коментари Харесай

Световни звезди на фламенкото идват с „Испански нощи”

Две международни звезди на фламенкото приготвят концерт в Дома на културата в Пловдив на 17 септември. Това са композиторът Арно Дюмон и китаристката Елена Сан Роман. В концерта им „ Испански нощи” ще се включи и пловдивския хор „ Академика”.

Арно Дюмон е един от най–известните френски композитори и професори по китара. Завършва компетентност класическа китара в Париж в класа на Алберто Понсе. По-късно се усъвършенства в Испания при Емилио Пухол и Нарцисо Йепес. Дюмон е професор émérite hors в четири международни консерватории. Автор е на четири учебника по класическа китара.

Като композитор Арно Дюмон има над 100 типичен творби за соло китара, дуо и отбор, само че твори и за хор, филхармоничен оркестър, пиано и флейта. Правил е майсторски класове в над 50 страни и концерти в 65.

Елена Сан Роман e испанка, която е родена във Франция от родители испанци. Тя е една от дребното дами китаристки, които свирят фламенко.

Основателка е на група Chicas de Ripas, която съчетава танц, перкусии и вокал. Понастоящем Елена Сан Роман живее сред Севиля и Париж.

Нашият китарен отбор „ Академика” е основан през 1997 година. Наименованието на ансамбъла е по концепция на студентите, които вземат участие в него. Художествен началник на ансамбъла от основаването му до през днешния ден е Стела Митева-Динкова – доцент доктор в АМТИИ Пловдив. Обичайният брой на студентите-участници е от 9 до 13.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР