Две слаби земетресения в България и няколко по-силни в Румъния

...
Две слаби земетресения в България и няколко по-силни в Румъния
Коментари Харесай

Две слаби земетресения у нас и няколко по-силни в Румъния за часове

Две слаби трусове в България и няколко по-силни в Румъния бяха регистрирани през нощта и тази заран. 
Още по темата
У нас единият трус е бил в региона на Тополовград в 7:57 часа, сочи информация в уеб страницата на Българска академия на науките и Европейския сеизмологичен център. Силата му е била 3,2 бала по скалата на Рихтер, а дълбочината - 15,5 км. 

Около 50 минути по-рано е регистриран трус и на 17 км от Раднево с по-слаб магнитуд - 2,8 по Рихтер и дълбочина 9 км., съгласно данните на Европейския сеизмологичен център.

Няма данни за материални вреди и потърпевши.

 Снимка: НИГГГ-БАН

Земните земетресения в северната ни съседка пък са регистрирани в 23:28 часа, в 23:31 нощес, както и в 02:14, 03:07 и 04:29 часа българско време тази заран. Те са били със мощ сред 3,4 и 4 по Рихтер. Всички са били в региона на град Търгу Жиу, на към 260 км от София, демонстрират данните на Сеизмологичната работа към Българската академия на науките. 

Вторичните земетресения се групират в зона с радиус към 15 км, като съвсем всички от тях са усетени в региона на по-силното сеизмично събитие в северната ни съседка през вчерашния ден, по данни на Националния сеизмологичен център към НИГГГ-БАН. Трусът от 5,5 по Рихтер на 14 февруари се усети в доста елементи на България, в това число и София. Според сеизмолози не става дума за огнището във Вранча, откъдето идват едни от най-унищожителните трусове в района.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР