Две седмици, след като филмовата биография на Елтън Джон Рокетмен

...
Две седмици, след като филмовата биография на Елтън Джон Рокетмен
Коментари Харесай

Забраниха прожекциите на Рокетмен в Самоа

Две седмици, откакто филмовата биография на Елтън Джон Рокетмен завладя и българските киносалони, страната Самоа издаде възбрана за прожекциите на заглавието.

До решението се стигна поради съществуването на любовни подиуми сред Тарън Еджъртън, който играе изпълнителят на I’m Still Standing във кино лентата и Ричард Мадън, който стегна вратовръзката на мениджъра Джон Райд.

Според формалното мнение на Самоа методът, по който Рокетмен показва хомосексуалността, опонира директно на нашите културни и християнски вярвания.

Това не е първият път, в който заглавието пада жертва на провокативните подиуми. Над пет минути от филмовото наличие бяха цензурирани и в Русия. Това предизвика основателите на лентата да разкритикуват практиката, а продуцентската компания Paramount даже заведе дело. Подобна орис, прочее, имаше и Бохемска рапсодия.

Режисьорът на Рокетмен Декстър Флечър работи и по този филм, въпреки и за малко, а през месец март над 2 минути от биографията на Queen и Фреди Меркюри бяха изрязани за кината в Китай.

Междувременно Флечър призна, че е обмислял да предложения Реми Малек, който завоюва Оскар за превъплъщението си в Бохемска рапсодия, да направи камео роля и в лентата за Елтън Джон.

Замислената сцена щяла да нарежда звездите в ресторант, като на едната маса са Еджъртън и екранната му майка, а на другата – Малек с общия преди време управител и на двамата реализатори – Райд (изигран от Ейдън Гилър вместо от Мадън в Бохемска рапсодия – б.а.).

„ Отказах от тази концепция. Все отново аз нямам желание да строя кино галактика “, прецизира Флечър.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР