Две от шестте фирми, участници в тръжната процедура за избор

...
Две от шестте фирми, участници в тръжната процедура за избор
Коментари Харесай

Две жалби отново блокират изграждането тол системата

Две от шестте компании, участници в тръжната процедура за избор на реализатор на тол системата, са подали тъжби. Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков пред депутати в отрасловата комисия.

Конкурсът за построяването на тол системата пръв път беше разгласен при предходното държавно управление на ГЕРБ през април 2016 година и от този момент бе обжалван от 14 сдружения. След следващото оповестяване на търг при започване на октомври за реализатор на публичната поръчка бе избран консорциумът " Капш трафик солюшънс " с водещ сътрудник австрийската Kapsch.

След като се запознае с жалбите, страната ще пледира за бързо изговаряне на институциите и способените органи, най-много Комисията за защита на конкуренцията, добави Нанков, представен от пресцентъра на районното министерство. Той още веднъж уточни, че с цел да се избегне ново закъснение на процедурата, ще бъде поискано авансово осъществяване на контракта с фирмата-изпълнител.

" Знаем, какъв риск поемаме, само че нямаме нито ден за губене ", добави Нанков. Той уточни, че с част от приходите от тол такси ще се финансира доизграждането на автомагистрала " Хемус " след 2020 година

Пред депутатите министърът посочи, че е основана нужната организация за поддържането на републиканските пътища през зимния сезон и Агенция " Пътна инфраструктура " е в съгласуваност с останалите виновни институции. По думите му близо 3 хиляди снегопочистващи машини са в подготвеност във всички области на страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР