Две от най-тежко засегнатите държави от пандемията в Европа –

...
Две от най-тежко засегнатите държави от пандемията в Европа –
Коментари Харесай

Затвориха нощните заведения в още 2 държави

Две от най-тежко засегнатите страни от пандемията в Европа – Италия и Испания наново затвориха нощните заведения. Причината са възходящите случаи на коронавирусни инфекции, изключително измежду младежите.

Испанските управляващи затвориха клубове и питейни заведения още през уикенда, след незабавна среща на здравния министър Салвадор Иля с районните здравни управляващи.

Министърът предизвести да не се събират повече от 10 души на едно място, а младежите да не се срещат навън, с цел да пият алкохол. В противоположен случай ги заплашват строги наказания. Забранява се и пушенето на обществени места, когато не може да се съблюдава безвредна отдалеченост.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Италия постанова наложителна 14-дневна карантина за всички при...

Заведенията за хранене не престават да работят, само че са длъжни да обезпечат минимално безвредно разстояние от 1,5 метра сред клиентите си. Разрешено е да бъдат заети най-много по 10 маси. При потребност районните здравни управляващи могат да наложат и по-строги ограничавания, оповестява вестник El Pais.

Нощните питейни заведения и нощни заведения, събитията навън и плажните клубове затварят и в Италия и няма да работят до 7 септември, заяви здравният министър Роберто Сперанца. Носенето на маски е наложително маски от 18:00 до 6:00 часа в регионите покрай питейни заведения и заведения за хранене и на местата, където има огромна възможност за събиране на хора, съобщи Reuters.

Nuova ordinanza:
1. Sospensione delle attività del ballo, all’aperto e al chiuso, che abbiano luogo in discoteche e in ogni altro spazio aperto al pubblico.
2. Obbligo di mascherina anche all’aperto dalle 18 alle 6 nei luoghi dove c’è rischio di assembramento.
Avanti con prudenza
— Roberto Speranza (@robersperanza)

Затягането на ограниченията на Апенините идва след известия за празненства, на които младежи без защитни маски са пренебрегнали напътствията за обществена отдалеченост.

" Не можем да потъпчем жертвите, които дадохме през последните месеци. Нашият приоритет би трябвало да бъде да отворим още веднъж учебните заведения при цялостна сигурност през септември ", сподели Сперанца. най-малко още 2 месеца.

Той прикани младежите да бъдат допустимо най-внимателни и ги предизвести, че " в случай че заразят своите родители и своите баби и дядовци, има заплаха да причинят същински вреди ".
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР