Две от направленията на разпространение на между ивайловградските села Свирачи

...
Две от направленията на разпространение на между ивайловградските села Свирачи
Коментари Харесай

Пожарът в Ивайловградско: Ограничено е разпространението на север и запад

Две от направленията на разпространяване на сред ивайловградските села Свирачи и Орешино са овладяни в следствие от битката с огъня през вчерашния ден и тази нощ. Това са фронтовете на север и запад, заяви шефът на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Хасково Николай Вълчев , представен от Българска телеграфна агенция. По думите му проблематични остават направленията на изток и юг.

Огнената буря бушува от през вчерашния ден следобяд. Засегнати са към 5000 декара площи, от които 1000 - смесена широколистна и борова гора , по данни на община Ивайловград и на регионалната администрация в Хасково, още веднъж представени от организацията. На място работят 12 екипа пожарникари, като на локалните огнеборци оказват помощ и техни сътрудници от страната. Те гасят огъня с пръскачки и тупалки тук-там, където комплицираният терен не разрешава навлизането на техника. В битката с бедствието оказват помощ и чиновници на общинското и държавно лесничейство, общинският доброволчески отряд и поданици на прилежащите села. Булдозери ще вършат просеки.

Кметът на Ивайловград Диана Очварова разгласи през вчерашния ден бедствено състояние поради пожара, като до момента в който то е в действие са неразрешени всички селскостопански действия. Областният шеф на Хасково Гинка Райчева още през вчерашния ден е поискала и помощ от военните.

Поредица от горски пожари основава проблеми в Хасковско от предходната сряда , когато температурата се увеличи до над 40 градуса. Тогава към този момент някогашният регионален шеф Красимир Ангелов за целия район, което от наследилата го на поста Гинка Райчева. Последните огромни пожари в Източните Родопи в региона на село Дъбовец и с повърхност над 5000 декара бяха локализирани в събота.
 Един потърпевш и изгорели дворове при пожара до село в Пловдивско
Един потърпевш и изгорели дворове при пожара до село в Пловдивско

Гасенето на огъня продължава втори ден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР