Две нови експресни линии на градския транспорт, които да свързват

...
Две нови експресни линии на градския транспорт, които да свързват
Коментари Харесай

София ще пусне експресни автобусни линии към Бизнес парка

Две нови експресни линии на градския превоз, които да свързват кварталите " Бъкстон " и " Лозенец " с " Бизнес парк София " през делничните дни, обмислят от Столичната община. Това разгласи зам.-кметътна София по превоза Кристиан Кръстев.По думите му линиите се чака да проработят през септември, откакто бъдат утвърдени от Столичния общински съвет. Това са линиите с номера 109 и 110.

Линия 109 ще свързва кв. „ Лозенец “ с " Бизнес парк София ", като потегля от обръщалото на бул. " Арсеналски " през бул. " Черни връх ", изясни Кръстев. По неговите калкулации сред двете крайни точки ще се пътува осем минути.

Линия 110 ще потегля от кв. " Бъкстон ", ще минава през ул. " Тодор Каблешков ", през Околовръстното шосе и ще стига още веднъж до Бизнес парка през бул. " Ал. Малинов ", като ще върти на обръщалото на линия 111. Пътниците ще стигат от първата до последната спирка за 11 минути, заяви още зам.кметът. 

Кръстев съобщи, че ще бъде променен и капацитетът на линия А173, като бъде направена нова - Е73, която да свързва " Овча купел " с Четвърти километър и университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване " Св. Анна ". Тази линия ще бъде много по-експресна от А173 и много по-ефективна, изясни той. 

Кръстев означи, че вършат и спирки по избор. По думите му това е естествена европейска процедура. По този метод ще ускорим линиите, те ще станат по-ефективни, по-малко енергоемки и с по-голям интензитет, добави Кръстев. 

Той означи, че ще бъде продължен и маршрутът на линия 69 до с. Железница.  

Относно връщането на нощния градски превоз на София, Кръстев съобщи, че поради коронавирус обстановката интервалът по повторното въвеждане ще бъде продължен. Според него това може да се случи най-рано през март следващата година.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР