Две избирателни секции в Австралия – Аделаида и Бризбън, една

...
Две избирателни секции в Австралия – Аделаида и Бризбън, една
Коментари Харесай

Четири секции в чужбина ще са без бюлетини за балотажа

Две изборни секции в Австралия – Аделаида и Бризбън, една в Нова Зеландия – Крайстчърч и една в Съединени американски щати - Сейнт Луис, щата Мисури, ще останат без бюлетините за гласуването на балотажа за президент, оповестиха от Министерство на външните работи. Причината са късите периоди, далечните дистанции и рестриктивните мерки, свързани с пандемията. Четирите секции са 0,53 на 100 от общия брой секции зад граница, пресмятат от министерството. То е уведомило ЦИК за тези четири секции и се чака ЦИК да вземе решение за реда и метода, по който да се организира изборния развой в тях. Впоследстие БНР заяви, че в упоменатите 4 секции ще се гласоподава с образеца на бюлетина за гласоподаване отвън страната. От ЦИК са съобщили, че образецът на бюлетината ще бъде изпратен през краткотрайния информационен пункт на ЦИК до четирите секции в PDF формат, след което той ще се разпечатва.

Министерството на външните работи взаимно със своя логистичен сътрудник реализира невиждана организация в границите на 72 часа по подготовка, изпращане и снабдяване до всички континенти по света (с изключение на Антарктида) на 710 000 бюлетини за 750 секции, както и на 326 машини за гласоподаване, избрани за 208 секции, оповестяват още от Външно.

На 16 ноември 2021 година в 13:00 часа Министерство на външните работи получи от печатницата на Българска народна банка бюлетините и неотложно започва развой по тяхното пакетиране и оформяне като дипломатическа поща. Всички 750 колета с бюлетини бяха готови за изпращане в границите на 8 часа, като първите 250 от тях бяха предадени в 19:00 часа и отпътуваха на същия ден.

На 17 ноември 2021 година бяха превозени още 250 колета, а със личен превоз на Министерство на външните работи в сряда и четвъртък тази седмица отпътуваха и останалите бюлетини за региона на Балканите, Австрия, Турция и Молдова.

Министерство на външните работи получи достъп до машините за секциите отвън страната в 9:00 часа на 16 ноември 2021 година 336 машини бяха завършени като дипломатическо карго в границите на 5 часа и 224 от тях още в същия ден отпътуваха. Останалите 112 машини бяха доставени със личен превоз по предопределение до дипломатически и консулски представителства откъдето в днешния ден се реализира предаването им на секционните изборни комисии.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР