Две години отсрочка за регистрацията на кладенци, намиращи се в

...
Две години отсрочка за регистрацията на кладенци, намиращи се в
Коментари Харесай

Covid донесе две години отсрочка за регистрация на кладенци

Две години пролонгация за регистрацията на кладенци, намиращи се в частните домове и такива без строителни бумаги, ще получат притежателите на тези уреди. Официалната причина за гратиса е пандемията, която попречва жителите, излиза наяве от ремонти в Закона за запазване на околната среда, импортирани в Народното събрание от депутати от ГЕРБ, отпред с Ивелина Василева. Същевременно риболовен сдружения сигнализират, че стартира съревнование по надълбоко дупчене за подпочвени води поради предложение на Министерство на земеделието фермерите да употребяват гратис до 100 кубика вода на денонощие за напояване от кладенци и съзират евентуална противозаконна търговия с вода.

Предложението

По настоящото законодателство срокът за регистрацията на кладенците изтичаше на 27 ноември 2020 година и в случай че бъде прескочен оборудванията трябваше да се унищожават.

" Собствениците на кладенци за облекчаване на лични потребности на жителите, ситуирани в рамките на обитаемоте места и селищни формирания, за които до 27 ноември 2018 година, не са подадени заявки за регистриране в регистъра (по член 118 г, алинея 3, т. 5) от Закона за водите, подават заявление в период до 28 ноември 2022 година в съответна басейнова дирекция ”, гласи смяната, препоръчана от депутата Ивелина Василева.

В претекстовете си депутатите от ГЕРБ показват, че поради развиването на епидемиологичната конюнктура с разпространяването на Covid-19, а също и за превъзмогване на скупчването на хора при подготовка на подаването на нужните документи, се “налага удължение на срока”.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР