Две европейски титли донесоха възпитаници на СКК Киокушин Спирит от

...
Две европейски титли донесоха възпитаници на СКК Киокушин Спирит от
Коментари Харесай

Две титли спечелиха бургазлии на Европейското първенство по киокушин карате

Две европейски трофеи донесоха ученици на Съюзна контролна комисия " Киокушин Спирит " от Европейското състезание по киокушин карате на категории за мъже и дами, 17-тото Европейско състезание за деца, юноши и девойки и 11-тото Европейско състезание за ветерани.

Общо 695 състезатели от 21 страни се включиха в двудневното състезание. Националните състезатели бяха 97 от 10 клуба в страната, членове на Асоциацията, от които 21 бяха ученици на Световната ни шампионка на ката – Шихан Гергана Апостолова-Костова.

Първият ден съревнованието стартира с дисциплините ката и кумите за каратеки до 17 години включително, където Стратимир Стратиев завоюва европейска купа за бургаския клуб, при Младежи до 80 кг. Призьор от неговите съотборници този ден бе и Любомир Янев, който се класира 4-ти на дисциплинираност ката при юноши младша възраст.

Вторият ден Европейското състезание продължи с възпитаника на Съюзна контролна комисия “Киокушин Спирит “ - Евгений Прудников, който отбрани своята европейска купа при мъже 35 до 44 години в категория над 85 кг. Валентин Желев се класира на 4-то място на дисциплинираност ката, още веднъж при мъже.

Отборът на БКА – ИКО България извоюва още една шампионска и една вицешампионска купа при мъжете - на Александър Стоименов и Богомил Костов, чиито триумф има възможност да им завоюва квота за Световното състезание на категории в Япония следващата година.

Събитието бе проведено по самодейност на Бълграската Киокушин Асоциация – ИКО България, с ръководител международния първенец шихан Емил Костов. Той е формален представител на Международната карате организация киокушинкайкан за България и Община Варна.

Шихан Горай връчи публично 2-ри дан документи и колани на Сенпай Валентин Георгиев и Сенпай Янчо Несторов по време на церемонията. Те са едни от Основоположниците на Карате Киокушин в България. Той организира и съдийски и механически семинар, в които взеха присъединяване над 80 ИКО членове.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР