Две досъдебни производства са образувани в прокуратурата за полицейско насилие.

...
Две досъдебни производства са образувани в прокуратурата за полицейско насилие.
Коментари Харесай

Прокуратурата образува две производства за полицейско насилие по време на футболния протест

Две досъдебни производства са формирани в прокуратурата за полицейско принуждение. Това заяви заместник-главният прокурор Мария Павлова, съобщи. Едното е по сигнал на мъж за нанесен му побой . При другия случай прокурорът се е самосезирал поради клипове с принуждение по време на митинга .

Двама са арестуваните под стража за безчинство. Единият е упрекнат за палежа на полицейския бус, а другият - за разваляне на имущество на Турското посолство.

„ За физическата мощ и помощните средства, които са използвани отвън закона и не са в границите на нормативите, ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност . Там, където открием признаци на закононарушение, ще сезираме прокуратурата ”, добави се основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

По-рано министър председателят Денков, съобщи, че не може да бъде " министър председател на държавно управление, което бие хората по улицата ".



" Моето отношение към вътрешния министър ще зависи от неговото отношение към насилието. Ако министърът на вътрешните работи не припознае това като принуждение, което заслужава глоба, ще си подам оставката ", разяснява още той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР