Две деца бяха ударени от мълния тази вечер на стадион

...
Две деца бяха ударени от мълния тази вечер на стадион
Коментари Харесай

Почина едно от децата, което беше ударено от мълния

Две деца бяха ударени от гръмотевица довечера на стадион „ Дунав “ в Русе. Момчетата са на 11 години и са имали подготовка с детската школа по футбол на изкуственото игрище. Състоянието им е било тежко.
Прочетете още
Откарани са в две лечебни заведения. Едното от децата е умряло, написа bTV. Лекарите се борят за живота на другото потърпевшо дете, признато в реанимацията на университетска болница Медика.

Веднага след случая сигнал към тел. 112 е бил подаден от треньорите, както и от комшия от жилищен блок, който е видял от горната страна какво е станало.

На място за минути са пристигнали три коли за спешна помощ и екип на полицията. Първа помощ са оказали треньорите и хора наоколо. Децата неотложно са били откарани към двете лечебни заведения в Русе – „ Канев “ и „ Медика “, където неотложно са били поети от реанимационни екипи.

Останалите деца, които са били на тренировката, са мощно уплашени. На място бяха извикани родителите им, с цел да ги приберат вкъщи. От клуба на този стадий отхвърлиха да разясняват, защото всички са в потрес от случая.

От общината оповестиха, че стадионът е даден на концесия. Изискали са неотложно информация от концесионера, който е обяснил, че има гръмоотводи по постройките от спортния комплекс. Осветлението също е със отбрана от гръмотевица. Минала е и техническа инспекция, която не е посочила неизправности.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР