Двайсет и осем годишният Валентин Цветков извади кръста на Богоявление

...
Двайсет и осем годишният Валентин Цветков извади кръста на Богоявление
Коментари Харесай

Хакер хвана кръста в Русе

Двайсет и осем годишният Валентин Цветков извади кръста на Богоявление в Русе, хвърлен във водите на река Дунав от Русенския митрополит Наум.

Общо 11 души се включиха в ритуала на Йордановден. Те бяха на възраст сред 18 и 51 години. Температурата на водата бе към шест градуса. Валентин Цветков хваща кръста за първи път в Русе. 

" За трети път скачам за кръста. Искам да благодаря на Господ, че избра мен, на брачната половинка ми, че ме поддържа постоянно, както и на брат ми Теодор Цветков, тъй като ме научи преди няколко години, че с религия можеш да постигнеш всичко ", сподели Цветков, който работи в областта на IT-индустрията. 

Той пожела на всички да бъдат доста по-уединени. " Да бъдем човек по отношение на съседа си и да загърбим разликите си, тъй като единствено дружно можем да успеем ", сподели още младият мъж. 

Валентин Цветков получи халат и 100 лв. от кмета на Русе Пенчо Милков, а Русенският митрополит Наум го подари със сребърно кръстче, икона и бутилка вино. Областният шеф на Русе Анатоли Станев и посланикът на България в Румъния Радко Влайков му подариха икони. 

Десетки русенци участваха на Великия Богоявленски водосвет на брега на река Дунав в Русе.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР