Двата руски газопровода Северен поток вече не изпускат природен газ

...
Двата руски газопровода Северен поток вече не изпускат природен газ
Коментари Харесай

Газопроводите Северен поток вече не изпускат газ в Балтийско море 


Двата съветски газопровода " Северен поток " към този момент не изпускат природен газ в Балтийско море, потвърдиха датските управляващи в неделя, представени от Асошиейтед прес. Течът от " Северен поток 2 " спря още в събота, а ден по-късно това се е случило и с другия газопровод.

" Изпускането на газ от последните два теча също е завършило ", заяви Датската организация по енергетика в Туитър, базирайки се на известие от компанията, съгласно което е реализирано устойчиво налягане в тръбите на " Северен поток 1 ".

Течовете бяха открити при започване на седмицата, като датски и шведски сеизмолози разкриха, че те са почнали след мощни подводни детонации. В петък съветският президент Владимир Путин упрекна Запада, че саботира издигнатите в Русия газопроводи - обвиняване, което Съединени американски щати и техните съдружници изрично отхвърлят.

Междувременно съветският вицепремиер Александър Новак сподели в неделя, че двата газопровода механически могат да бъдат ремонтирани, само че това ще отнеме доста време и средства.

" Такива произшествия не са се случвали в никакъв случай до момента. Разбира се, съществуват механически благоприятни условия за възобновяване на инфраструктурата, само че това изисква време и подобаващи средства. Сигурен съм, че ще бъдат открити подобаващи благоприятни условия ", сподели той.

НАТО и Европейският съюз по-рано през седмицата обявиха, че течовете са породени от " бойкот " и дадоха обещание да подхващат решителни дейности за отбрана на сериозната европейска инфраструктура.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР