Двата новопридобити от Нидерландия кораби – минни ловци, които са

...
Двата новопридобити от Нидерландия кораби – минни ловци, които са
Коментари Харесай

Купените втора употреба военни кораби ще се казват Струма и Места

Двата новопридобити от Нидерландия кораби – минни ловци, които са втора ръка, ше носят имената „ Струма “ и „ Места “. 

Министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще вземат участие в формалната гала по заграбване на имената в  Пункт за базиране Варна, оповестяват от Министерство на защитата.

Двата кораба дойдоха в България на 23 септември и бяха дислоцирани в Пункт за базиране Варна. Те са създадени през 1984 - 1985 година и са осъвременени през 2005 - 2006 година. Използвани са от Военноморските сили на Нидерландия до 2011 година Процесът на придобиване и закупуване на корабите беше сбъднат от Министерството на защитата.

в това число и по какъв начин идват във Варна натоварени на различен транспортен съд.

Корабите са реновирани и струваха на страната ни 1.9 млн евро, както и още 2 млн. лв, с цел да бъдат превозени до България. Парламентът ратифицира контракта за покупката на двата минни ловци „ Мааслуис ” и „ Хелевутслайс “ при започване на декември 2019 година
Двата кораба са от същия клас като минния ловджия “Цибър ”, който беше платен от Белгия през 2004 година - Tripartite. От тях са издигнати 45 кораба сред 1981 година и 1989 година Проектът е взаимна разработка на Белгия, Холандия и Франция..

Водосвет за здраве и освещаване на корабите ще отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Командирът на Военноморските сили (ВМС) контраадмирал Кирил Михайлов ще връчи на техните командири военноморския байрак на Република България. Сред формалните посетители е и Н.Пр. посланикът на Кралство Нидерландия госпожа Беа Тъшър.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР