Двата най-титулувани английски клуба Манчестър Юнайтед и Ливърпул се изправят

...
Двата най-титулувани английски клуба Манчестър Юнайтед и Ливърпул се изправят
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед и Ливърпул се изправят в нещо повече от приятелска среща

Двата най-титулувани британски клуба Манчестър Юнайтед и Ливърпул се изправят един против различен в другарска среща, която е част от лятната подготовка на двата отбора. Сблъсъкът на Националния стадион „ Раджамангала “ в тайландската столица Банкок е през днешния ден от 16:00 часа и ще може да го наблюдавате в директно предаване по MAX Sport 3.

Официално мачът ще бъде първа инспекция и за двата тима, само че, когато един против различен са тези два отбора, няма нищо приятелско. „ Червените дяволи “ са печелили най-вече трофеи в британския футбол – 20, само че в последните години мърсисайдци са тези, които преобладават в мачовете посред им. Те завоюваха 19-ата си купа и са покрай изравняването на този връх. В Юнайтед ще имат да си връщат за двете тежки загуби през предишния сезон, когато Ливърпул записа два триумфа с общ резултат от 9:0.

На „ Олд Трафорд “ дълго чаканите промени към този момент започнаха с назначението на нидерландския експерт Ерик загар Хаг, който има нелеката задача да върне блясъка в играта на Ман Юнайтед. Към момента обаче селекцията в клуба се бави, като единственото ново попълнение е левият бек Тайрел Маласия, който дойде от Фейенорд. „ Червените дяволи “ обаче са покрай привличането на свободния сътрудник Кристиан Ериксен, а договарянията за №1 на Тен Хаг – полузащитникът на Барселона Френки де Йонг, не престават.

Друг проблем пред Юнайтед е информацията, че суперзвездата на отбора Кристиано Роналдо е изискал трансфер, защото желае да играе в клуб от Шампионската лига. Както е известно, „ алените дяволи “ приключиха шести и ще се състезават в Лига Европа през новия сезон. Португалецът също е на мнение, че не е убеден в упоритостите на клуба да се бори за титли. Мениджърът Тен Хаг обаче разсея тези клюки на своята конференция във вторник.

„ Да играеш против Ливърпул е постоянно вълнуващо. Това е огромен мач и отличен тест за нас. Стандартът на Манчестър Юнайтед е да печели всеки дуела. Доволни сме, че ще можем да играем в Банкок пред всички тези почитатели. Роналдо? Говорих с него преди фамилните проблеми и организирахме в действителност добър диалог. Разбира се, чел съм нещата, които се пишат в медиите, само че той не ми е казвал такова нещо. Нашите проекти са, че той не е за обмен, чакам с неспокойствие да работя с него и планираме сезона с него “.

На другия полюс пък е обстановката в Ливърпул. „ Червените “ приключиха предходната акция с дубъл, откакто победиха в Купата на Лигата и за ФА Къп. Те останаха единствено на точка зад първенеца Манчестър Сити в борбата за купата във Висшата лига и отстъпиха с минималното 0:1 от Реал Мадрид във финала на Шампионска лига. Сега обаче мениджърът Юрген Клоп и тимът му са окуражени за още по-големи достижения през новия сезон.

Мърсисайди се разделиха с една от огромните си звезди – Садио Мане, който беше продаден на немския първенец Байерн Мюнхен, само че пък нов контракт подписа голмайсторът на отбора Мохамед Салах. На „ Анфийлд “ бяха привлечени звездата на Бенфика Дарвин Нунес, както и младите гении Фабио Карвальо и Калвин Рамзи.

„ Не бива да се притеснявате, когато мислите за нас, а би трябвало да сте разчувствани, когато си представяте какво можем да създадем “, бяха думите на Клоп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР