Двата най-силни отбора в редовния сезон на Националната баскетболна лига

...
Двата най-силни отбора в редовния сезон на Националната баскетболна лига
Коментари Харесай

"Рилецо" и "ЛУКойл" влизат в спор за баскетболната корона

Двата най-силни тима в постоянния сезон на Националната баскетболна лига " Рилски състезател " и " Левски ЛУКойл ", се класираха за финала в шампионата на България. На 1/2-финалите самоковци отстраниха " Академик " (Пловдив) с 3-0 победи, а столичани се оправиха с 3-1 с " Балкан " и на процедура детронираха ботевградчани.

Именно " зелените " бяха тимът, триумфирал в последният приключил сезон у нас - през 2018/2019 година През предходната година шампионатът бе преустановен поради пандемията от ковид и по този начин и не бе излъчен нов отличник.

За " Рилецо " класирането на край е историческо, защото в никакъв случай до момента тимът не беше стигал до шампионската серия. Най-доброто достижение в клубната история бяха бронзови медали, извоювани четири пъти в разстояние на шест сезона през предишното десетилетие (2013, 2016, 2017, 2018).

" Поздравления за " Рилски ", който написа своята история! Отне необикновен темперамент, мъжка битка, голямо предпочитание и екипен дух! Лично за мен, това бяха най-трудните три мача в кариерата ми. Не поисквам на никой треньор да гледа тима си от тв приемника. Но истината е, че с тези момчета и щаб мога само и единствено да се гордея! ", написа след решаващата трета победа над " Аадемик " 66:58 в Пловдив треньорът на самоковци Людмил Хаджисотиров, който поради заболяване не води отбора в 1/2-финалнит плейофи.

За " ЛУКойл " пък финалът е трети, откогато петролната компания пренасочи спонсорството си от " Академик " (София) към " Левски 2014 " през 2018 година Дотук основаният от Константин Папазов през 2015 година " наследник " клуб може да се похвали с една купа в историята си (2018).

" Със сигурност желая да ми се даде премията за " Най-коректен треньор " тази година, тъй като не съм реагирал нито един път. Всички се упражняваха против " Левски " - разяснява Папазов след трагичния триумф над " Балкан " със 103:101 в оказалия се финален мач №4 от серията в Ботевград нощес. - Няма човек в българския баскетбол, който да не прави оценка какъв брой мощно играе " Рилски състезател " през целия сезон. Всички останали тимове сме имали неуверени обстановки, до момента в който те се представяха на непрекъснато мощно равнище. Ние обаче имаме доста опит и считам, че името ни изисква едно нещо - да живеем с мисълта по какъв начин да станем първенци, да търсим пътя и да създадем всичко, което зависи от нас. "

Сблъсъкът за баскетболната корона сред " Рилски състезател " и " Левски ЛУКойл " ще се организира във формат " 4 от 7 ". Първите два дуела ще се играят в " Арена Самоков " идващите сряда и петък (19 и 21 май), а вторите два - в зала " Универсиада " в София на 24 и 26 май. При нужда от още срещи " Рилецо " ще е хазаин в мач №5 на 29 май и вероятно в мач №7 на 4 юни, а " ЛУКойл " - в мач №6 на 1 юни.

Всички дуели от финала в НБЛ ще се излъчват директно в ефира на платения ТВ канал " Макс спорт 2 ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР