Дванадесет роми от Баня са задържани от полицията след нападението

...
Дванадесет роми от Баня са задържани от полицията след нападението
Коментари Харесай

12 роми в ареста след мелето в Баня

Дванадесет роми от Баня са арестувани от полицията след нападението над горски чиновници предходната вечер. Част от тях към този момент са осъжадни, измежду арестуваните е и един малолетен юноша.

Екшънът се разигра на моста на река Стряма покрай ромския квартал в Баня по време на инспекция на група горски чиновници против противозаконна сеч. Докато горските съставяха акт на роми, пренасящи дърва с една каруца, други роми с три каруци избягаха. След броени минути на място дойде навалица от десетки роми, въоръжени с колове и камъни и атакува горските. Трима от тях бяха ранени.

Под управлението на Районната прокуратура - Карлово бе извършена огромна акция на територията на град Баня. В нея участваха чиновници от районните полицейски ръководства в Карлово и Хисаря, бранш “Специализирани полицейски сили” и Зонално жандармерийско ръководство – Пловдив.

За четирима от задръжаните лица имаме безапелационни доказателства, че са непосредствени участници в похищенията против горските чиновници на ДГС - Хисаря, съобщи районният прокурор на Карлово Димитрина Шекерева. Срещу тях ще бъдат повдигнати обвинявания и прокуратурата ще изиска задържането им за 72 часа. Събраните доказателства са както от признания, по този начин и от свидетелски показания, добави Шекерева.

В ход са съдебно-медицински експертизи на потърпевшите горски чиновници. В взаимозависимост от резулатата, ще бъдат повдигнати обвинявания против нападателите. Наказанието за лека телесна щета е една година пробация или до три години отнемане от независимост, а за междинна - от две до 10 години затвор. Все още един от ранените горски чиновници е в болница, той има счупена скула. Негов сътрудник е със счупена ръка, третият потърпевш е с рана на скалпа.

Вчера в хода издирването на причинителите на нападението се откри, че в осем къщи в ромския квартал има нелегално придобит дървен материал. Общото количество е 40 кубически метра, той е конфискуван, а на притежателите на къщите, в които са били открити, са формирани актове. Срещу двама от тях - с 6 и 12 кубика противозаконни дърва, са формирани досъдебни производства, съобщи Димитрина Шекерева.
Твърдя, че сега ситуацията в квартал " Стряма " е изцяло спокойна, ситуацията е овладяно и няма никаква заплаха от ескалация на напрежението, съобщи Шекерева.
тагове Баня горски чиновници арест роми  Районният прокурор Димитрина Шекерева: В Баня е умерено, няма ескалация на напрежението. Районният прокурор Димитрина Шекерева: В Баня е умерено, няма ескалация на напрежението.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР