Дванадесет души, изолиран остров, една специална вечеря. Подобни могат да

...
Дванадесет души, изолиран остров, една специална вечеря. Подобни могат да
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Менюто с Аня Тейлър-Джой

Дванадесет души, изолиран остров, една специфична вечеря. Подобни могат да са съставките както на епизод от кулинарно предаване, по този начин и на престъпен трилър в стила на Агата Кристи. " Менюто " се оказва нещо приблизително сред двете.
 Снимка 595653

Сюжетът на новия филм на Майк Майлод видимо е елементарен - фамозният шеф-готвач Джулиан Слоуик събира извънредна група хора, подготвени да платят баснословна сума, с цел да тестват новото му меню. Дегустацията е в ресторанта му на изолиран остров, до който се стига се ферибот, който си отпътува, откакто стоварва гостите.

От рибаря, който лови стриди, минути преди да бъдат приготвени, през богата и напълно поддържана градина, от която ресторантът черпи личната си продукция, до супер модерната и лъскава кухня - какво би могло да се обърка в тази съвършена вечер?
 Снимка 595655

Всъщност нищо, тъй като всичко върви по проекта на Слоуик - всяко негово ядене споделя история, въодушевена от детството и живота му. Всяка хапка на гостите разкрива скритите пороци на тази група хора, обединени от едно-единствено нещо - любовта към парите и мисълта, че стоят доста по-високо от простосмъртните, които няма по какъв начин да си разрешат вечеря на сходно място.
 Снимка 595651

Слоуик, в чиято роля виждаме брилянтния, както постоянно, Рейв Файнс, обаче не е планувал, че вместо една от предстоящите гостенки, идва друга - младата Марго, която нито споделя опциите на сътрапезника си, нито сляпото му удивление към всеки един кулинарен шедьовър на шеф-готвача. Марго ще е камъчето, прекатурило каруцата. Или пък не напълно?
 Снимка 595656

Освен Файнс, специфични аплаузи заслужават Аня-Тейлър Джой в ролята на Марго - питаме се има ли роля, с която това момиче да не може да се оправи, както и Никълъс Холт, който е съвършен за въодушевен дилетант готвач и почитател на Слоуик.
 Снимка 595654

Най-големите възторженостти обаче са за Майк Майлод, към когото храним топли усеща от сериала " Наследници ". Неговата гурме хорър комедия се оказва и умела ирония на актуалното общество, в което пропуснат кош с самун към ордьовъра може да провокира повече яд от нещастната гибел на обслужващия личен състав.

" Менюто " е по кината от 18 ноември
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР