Двамата полицаи, които спасиха 12-годишно момче, паднало от покрива на

...
Двамата полицаи, които спасиха 12-годишно момче, паднало от покрива на
Коментари Харесай

Награди за двамата полицаи, спасили детето, паднало от покрив

Двамата служители на реда, които избавиха 12-годишно момче, паднало от покрива на магазин в плевенския квартал " Дружба ", ще бъдат наградени за проявен кураж, неустрашимост и доблестна постъпка. Това са младшите инспектори Петьо Кацарски и Емил Радулов - чиновници на Първо районно ръководство. Това разгласи управлението на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи на брифинг през днешния ден следобяд.

Сигналът за детето е получен във вторник в 20 часа от тел.112. До постройката и до потърпевшото момче нямало достъп. То било в безпомощно положение, когато служителите на реда пристигнали. Петьо Кацарски стремително счупил стъклото на заключената входна врата с ръка. Детето е предадено на екип на Спешна помощ, дошъл на място. След хирургична интервенция момчето е нормализирано, няма риск за живота му.

В избавителната акция служител на реда Кацарски е порязал съществено лявата си ръка. Лекарският обзор посочил, че е получил дълбока порезна рана и е скъсал сухожилия. Наложило се той да бъде незабавно опериран.

Двамата чиновници ще бъдат наградени с " писмена хвалба ", предлагането е импортирано до старши комисар Веселин Вътов, шеф на Плевенската ОДМВР в четвъртък.

Петьо Кацарски е постъпил в системата на Министерство на вътрешните работи през 2016 година Има 6 година стаж на служба служител на реда в " Охрана на публичния ред ". Емил Радулов работи в Министерство на вътрешните работи от 2019 година и е с 2-годишен стаж като служител на реда в същата работа.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР