Двамата основни фаворити за титлата от Ролан Гарос Карлос Алкарас

...
Двамата основни фаворити за титлата от Ролан Гарос Карлос Алкарас
Коментари Харесай

Алкарас и Джокович приковават погледите на Ролан Гарос

Двамата съществени любимци за купата от Ролан Гарос Карлос Алкарас и Новак Джокович ще се изправят един против различен в звезден полуфинал през днешния ден. Дългоочакваният мач ще се играе от 15:45 часа българско време.


Джокович, който е номер 3 в света и повторен победител в Париж, рядко влиза в даден мач като новобранец, само че специалистите дават леко преимущество на водача в международната класация Карлос Алкарас. Испанецът завоюва купата от Откритото състезание на Съединени американски щати предишното лято, след което пропусна Аустрелиън Оупън поради травма, само че след завръщането си на корта записа мощни резултати, като завоюва купите в Буенос Айрес, Индиан Уелс, Барселона и Мадрид. По пътя си към полуфиналите Алкарас загуби единствено един сет против Даниел Таро във втория кръг, като разруши мощни противници като Лоренцо Музети, Денис Шаповалов и Стефанос Циципас.

От своя страна Джокович стартира годината с трофеи в Аделаида и Аустрелиън Оупън, само че по-късно имаше проблеми с травма в лакътя и позволи някои изненадващи провали. Той обаче още веднъж демонстрира най-хубавото от себе си в шампионатите от Големия шлем, като също е изгубил единствено един сет в пет мача - против Карен Хачанов в четвъртфиналите.

Алкарас е спечелил единствения мач сред двамата досега, който се игра на Мастърса в Мадрид предходната година. Двамата имат 16 години разлика, а от началото на 2023 на четири пъти си размениха водачеството в ранглистата. Алкарас ще си обезпечи оставане на първото място с победа над Джокович, до момента в който сърбинът има потребност от купата в Париж, с цел да се върне на върха.

Във втория полуфинал, който ще стартира не преди 18:30 часа, двукратният финалист Каспер Рууд ще срещне Александър Зверев от Германия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР