Двама военнослужещи от министерството на отбраната са задържани за 72

...
Двама военнослужещи от министерството на отбраната са задържани за 72
Коментари Харесай

Първи подробности за заловените шпиони у нас!

 Двама военнослужещи от министерството на защитата са арестувани за 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор от Военно-окръжна прокуратура – София по съмнение за изнасяне на класифицирана информация в интерес на непозната страна. Разследването е от огромно значение за националната сигурност, Европейски Съюз, НАТО и Съединени американски щати. Случаят е без аналог в новата ни история, сподели основният прокурор на специфичен брифинг през днешния ден.

" Тук съм по няколко аргументи. Първо, да кажа на българските жители, че могат да се гордеят с ДАНС и Военното разузнаване. В последните години те възвърнаха професионалния си потенциал, който мощно пострада по време на прехода. Това е в полза на всеки един българин. Прокурорите, следователите и чиновниците на Министерство на вътрешните работи не престават да работят и в този момент. Принос имат военният министър и ръководителят на военното разузнаване Велко Атанасов, който е заслужен български офицер.

Надявам се този случай да сплоти българските жители, а не да ги разедини. Защитаваме националния си интерес, а не го продаваме и предаваме. Не ненавиждаме никоя непозната страна, само че сме длъжни да защитим нашата. За първи път в новата ни история е разкрита група за шпионаж. Това са дребна част от доказателствата, които ще разгласим с разрешението на наблюдаващия прокурор ", разгласи говорителката на основния прокурор Сийка Милева.

Бивш управителен кадър на военното разузнаване е задържан като водач на шпионската група, която е разрушена от прокуратурата и ДАНС, заяви Сийка Милева. Условно го назоваваме резидент. Завършил е образованието си в България и чужбина. Кадър на ГРУ (Главно разследващо ръководство на Русия.). Преподавател е в работа Военно разузнаване. Задачата му е била да построи незаконна агентурна мрежа. Вербувал е лица, които са имали достъп до тайните на НАТО и Европейски Съюз.

В групата взе участие и брачната половинка на резидента, която има съветско и българско поданство. Имала е доверие на съветското посолство. Била е медиатор сред резидента и посолството като е предавала пари. Има записани нейни визити в посолството.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР