Двама тийнейджъри отАйоваса убили учителката си по испански в гимназията

...
Двама тийнейджъри отАйоваса убили учителката си по испански в гимназията
Коментари Харесай

Ученици в САЩ, убили учителка заради лоша оценка, се изправят пред съда

Двама младежи отАйоваса умъртвили учителката си по испански в гимназията заради отчаяние от неприятна оценка, оповестиха прокурорите във вторник в правосъдни документи, съобщи " The guardian ".

Документите бяха подадени преди процеса в сряда, когато арбитър ще изслуша причини за това дали да бъдат отстранени всевъзможни доказателства против Уилард Милър и Джеръми Гудейл, които са упрекнати в убийството на Нохема Грабер във Феърфийлд, град с към 9400 поданици.

Адвокатът на Милър желае от съда във Феърфийлд да анулира четири заповеди за обиск и да скрие доказателства от вкъщи на Милър, мнения, които е направил пред полицията, и информация, взета от мобилния му телефон и обществената медийна платформа Snapchat.

Тялото на Грабер беше открито в парк Феърфийлд на 3 ноември 2021 година, прикрито под брезент, количка и железопътни връзки.Тя билапребита до гибел с бейзболна бухалка.По това време Милър и Гудейл са на 16 години.

Разследващите открили, че Милър се е срещнал с Грабер в гимназия Феърфийлд в следобеда на 2 ноември 2021 година, с цел да обсъдят слабите оценки.По-късно Грабер закарала микробуса си до парк, където е известно, че учителката прави ежедневни разходки след учебно заведение, споделят управляващите.Свидетели видели микробуса да напуща парка по-малко от час по-късно с двама мъже на предната седалка.

Микробусът е оставен в края на селски път.След телефонно позвъняване от Гудейл, очевидец взел Гудейл и Милър, до момента в който вървели към града по този път, споделят следователите.

В полицейско изявление Милър разказва разочарованието си от метода, по който Грабер преподавала испански и от това по какъв начин оценката й понижила неговия междинен триумф.

„ Смята се, че неприятната оценка е претекстът зад убийството на Грабер, който директно свързва иМилър “, се споделя в правосъдни документи, подадени от прокурора на окръг Джеферсън Чонси Молдинг и помощник-главния прокурор на Айова Скот Браун.

Първоначално Милър отхвърли всякакво присъединяване в изгубването на Грабер, само че „ по-късно съобщи, че е знаел за всичко, само че не е взел участие “, съгласно правосъдните документи.Той споделил на полицията, че същинските убийци – „ бродеща група маскирани деца “ са го принудили да даде количката си, с цел да помогне да се реалокира тялото.

В документите се споделя, че очевидец е дал фотоси на разговорив Snapchat, „ които разпознават признанията на Гудейл, че е работил взаимно с различен човек, с цел да причинисмъртта на Грабер “.

Адвокатът на Милър, Кристин Бранстад, споделя, че заповедите за обиск са били издадени нелегално, частично тъй като „ правоприлагащите органи не са дали информация на издаващия магистрат, с цел да покажат, че информаторът е благонадежден или че информацията от информатора би трябвало да се смята за надеждна “.

Процесът против Милър е плануван за 20 март в Каунсил Блъфс.Процесът против Гудейл е на 5 декември в Дейвънпорт.

И двамата младежи, в този момент на 17 години, ще бъдат съдени като възрастни.В Айова наказването за присъда за ликвидиране от първа степен е пожизнен затвор.Решенията на Върховния съд на Айова изискват малолетните, наказани даже за най-сериозните закононарушения, да получат късмет за условно освобождение.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР