Двама прокурори са получили заплахи за живота си. Това каза

...
Двама прокурори са получили заплахи за живота си. Това каза
Коментари Харесай

Патрон и кръст от клонки: Двама прокурори са получили заплахи за живота си

Двама прокурори са получили закани за живота си. Това сподели изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов на съвещание на съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС). 

" В неделя, на 11 февруари получих отчети, че двама прокурори от градската прокуратура са получили опасност за живота си. Единият е получил патрон в пощенската си кутия. Обвинителят намерил патрона след разходка със фамилията си. Друга негова сътрудник, също в неделя, прибирайки се, пред входната врата на жилището й разкрила кръст от клончета ", сподели Сарафов. 

Според него това е съответен проект и предизвестие да внимават в работата си, да не бъдат дейни в активността си. Тези случаи не можем да извадим от подтекста на обстановката сега, уточни той. И добави, че ще изиска защита за тях от правосъдния министър.

На собствен ред министърът на правораздаването Атанас Славов съобщи, че неотложно ще бъде задействан механизмът за отбрана на магистрати.

" Обществената вакханалия със закани против магистрати би трябвало да спре. Разследването би трябвало да завърши, без сътрудниците да се въздействат от закани против тях ", сподели Сарафов.

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет изслушва изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов и проверяващия публицист и съосновател на фондация „ Антикорупционен фонд “ Николай Стайков. Поводът е информация за частен клуб на Мартин Божанов – Нотариуса, посещаван от магистрати. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР