Двама от общо петима български евродепутати социалисти подкрепиха резолюция на

...
Двама от общо петима български евродепутати социалисти подкрепиха резолюция на
Коментари Харесай

Двама наши евросоциалисти искат свобода за Навални и Кара-Мурза

Двама от общо петима български евродепутати социалисти поддържаха резолюция на Европейския парламент, призоваваща за освобождението на наказаните дисиденти Алексей Навални и Владимир Кара-Мурза.

" За " резолюцията са Иво Христов от Българска социалистическа партия и изключеният наскоро от соцпартията Петър Витанов, който оглавява и българската делегация в групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите (СиД). Това излиза наяве от инспекция на. Останалите трима наши евросоциалисти  не са дали своят вот.

Обикновено българските представители от Прогресивния алианс на социалистите и демократите (СиД) не вземат участие във вота на резолюции, ориентирани против Русия.

Сега не са дали своят вот и двама от общо 7 наши евродепутати от Европейската национална партия (ЕНП). Става дума за Ева Майдел (поради фамилни ангажименти) и Емил Радев, който се прибира по-рано заради по-дълъг маршрут на полета си.
                            
Във вота не взе участие и „ консерваторът “ Андрей Слабаков. Съпартиецът му Ангел Джамбазки е измежду вносителите на плана.

Останалите 11 наши евродепутати са дали своят вот „ за “.

Екологичен потенциал уверено осъжда политически стимулираните присъди и настоятелно приканва страните от Европейски Съюз да дават филантропични визи за съветски дисиденти, изложени на риск от политическо гонене. Това се споделя в резолюцията, призната с 508 гласа „ за “, 14 „ срещу “ и 31 „ въздържал се “.

Като означават, че здравословното положение на Кара-Мурза и Навални бързо се утежнява поради неприятното отношение и липса на подобаващи медицински грижи, членовете на Екологичен потенциал осъждат все по-честите нарушавания на правата на индивида от страна на съветския режим и продължаващите репресии против критиците на държавното управление, правозащитниците и самостоятелните публицисти.

Евродепутатите приканват страните членки (Съвета) да одобряват въз основа на Глобалния режим на Европейски Съюз за наказания за нарушавания на правата на индивида строги ограничения против съветски съдии, прокурори и други лица, виновни за случайни преследвания, арестувания и изтезания в политически стимулирани правосъдни процеси.
Всички наши социалисти подкрепиха резолюция за Молдова. Един от ГЕРБ „ срещу “
И петимата български евросоциалисти поддържаха гласувана през вчерашния ден в поддръжка на участието на Молдова в Европейски Съюз.

Изненадващо „ срещу “ е дал своя вот Андрей Новаков от ГЕРБ, демонстрират поименните резултати.

Евродепутатите упорстват Европейски Съюз да глоби укриващите се отвън страната олигарси Илан Шор и Владимир Плахотнюк, опитващи се да дестабилизират страната. Всяка страна членка, на чиято територия се окажат тези лица, би трябвало да ги екстрадира в Молдова.

В документа се отбелязва, че страната е подложена на напън и енергийно изнудване от страна на Русия, която желае да я отклони от нейния европейски път.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР