Двама от най-известните технологични милиардери в света – Илон Мъск

...
Двама от най-известните технологични милиардери в света – Илон Мъск
Коментари Харесай

Илон Мъск и Марк Зукърбърг се съгласиха да проведат битка в клетка

Двама от най-известните софтуерни милиардери в света – Илон Мъск и Марк Зукърбърг – се съгласиха да се бият един против различен в мач в клетка , оповестява „ BBC “.

Мъск разгласява известие в своята обществена медийна платформа Twitter , че е „ подготвен за борба в клетка “ със Зукърбърг. Зукърбърг, който пък е шефът на компанията майка на Фейсбук и Instagram Meta , по-късно разгласява екранна фотография на туита на Мъск с надпис „ изпратете ми местонахождение “ . Говорител на Meta съобщи пред „ BBC “:

„ Историята приказва сама за себе си . “

След това Мъск отговори на отговора на Зукърбърг с:

„ Вегас осмоъгълник . “

Октагонът е спортна постеля и оградена зона, употребявани за борби на Ultimate Fighting Championship (UFC). UFC е основан в Лас Вегас, Невада. Мъск, който навършва 52 по-късно този месец, написа още в Twitter:

„ Имам този страховит ход, който назовавам „ Моржът “, където просто лежа върху съперника си и не върша нищо. “

По-късно той разгласява в Twitter къси видеоклипове на моржове, което евентуално допуска, че предизвикването му към Зукърбърг може да не е напълно съществено. Той също туитна:

„ Почти в никакъв случай не упражнявам, с изключение на когато подвигам децата си и ги мятам във въздуха. “

Междувременно 39-годишният Зукърбърг към този момент тренира смесени бойни изкуства (MMA) и неотдавна завоюва шампионати по жиу-джицу. 

Twitter не даде изказване, когато „ BBC “ се свърза с него за коментар.

Разменните закани станаха доста известни, като потребителите на обществените медии обсъждаха кой ще завоюва дуела, до момента в който други разгласиха мемета, в това число измислени плакати, рекламиращи борбата. Например бизнес консултантът Сейи Тейлър написа в Twitter:

„ Изберете своя войник със фотоси на двамата софтуерни босове.

Мъск има история на изказвания, които не са съществени или които не се случват.  Например, сподели той пред „ BBC “ през април, че е направил кучето си основен изпълнителен шеф на Twitter.

През 2017 година той написа в своята обществена медия, че има „ устно утвърждение от държавното управление “ за по този начин наречения хиперлуп – нещо като влакова система – за свързване на Ню Йорк с Вашингтон, Филаделфия и Балтимор. Това занапред ще се материализира.

През 2018 година Мъск беше заставен от регулаторите да напусне поста ръководител на Tesla откакто написа в Туит, че има намерение да направи компанията частна.

Мъск също се оправи добре с някои от изказванията си, в това число отдръпването си като основен изпълнителен шеф на Twitter тази година, откакто потребителите на Twitter гласоподаваха в интерес на оставката му в анкета, която той организира. Той обаче към този момент сподели, че желае да се отдръпна като основен изпълнителен шеф през ноември 2022 година

Технологично съревнование

По-рано този месец Meta сподели проекти на личния състав си за текстово основана обществена мрежа , предопределена да се конкурира с Twitter , потвърдиха източници пред „ BBC “. Те прецизираха, че тя може да разреши на потребителите да следват сметки, които към този момент следват в Instagram , приложението за шерване на изображения на Meta .

Това евентуално може да разреши на компанията да притегли почитатели от децентрализирани платформи като Mastodon .

Говорител на Meta удостовери пред „ BBC “, че платформата е в развой на разработка . Текстовата мрежа, която има работно заглавие P92, може да се окаже по-голям противник на Twitter на Илон Мъск, в сравнение с BlueSky или Mastodon.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР