Двама норвежки журналисти, които разследвали условията за работниците мигранти в

...
Двама норвежки журналисти, които разследвали условията за работниците мигранти в
Коментари Харесай

В Катар арестуваха журналисти, разследващи условията на труд на обектите за Световното

Двама норвежки публицисти, които разследвали изискванията за служащите мигранти в Катар преди Световното състезание по футбол през 2022 година, са били задържани и арестувани за 36 часа при опит да изоставен страната. Това осведомят норвежки медии, представени от " Гардиън ".

Вестник VG заяви, че Халвор Екеланд, състезателен публицист от публичната телевизия NRK, и Локман Горбани, оператор на NRK , са били арестувани от полицията късно в неделя, когато са се готвели да заминат от летището в Доха.

Часове по-рано, по време на предаване онлайн за новинарското предаване Sportsrevyen, отдадено на изискванията за служащите на обектите за Световното състезание, Екеланд декларирал пред феновете, че има " огромни контрасти ", а положението на някои служащи е " извънредно ".

Запитан по време на предаването какво го е поразило най-силно, той дал отговор: " Срещите ни с служащите, които не пожелаха да приказват с публицисти пред камера. Когато ги помолих за изявление, видяхте страха в очите им. "

Журналистите описват, че са били задържани пред хотела си и отведени в полицейски сектор, където са останали до освобождението им във вторник сутринта. Те към този момент са назад в Осло.

Говорител на катарското държавно управление съобщи, че норвежците са били арестувани " за нахлуване в частна благосъстоятелност и снимане без позволение ".
 6500 служащи от чужбина починали в Катар при подготовката за Световното състезание
6500 служащи от чужбина починали в Катар при подготовката за Световното състезание

Данните от Индия, Бангладеш, Непал и Шри Ланка разкриват, че 5927 служащи са починали в интервала 2011-2020 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР