Двама нелегални мигранти, по първоначални данни от Афганистан, са жертвите

...
Двама нелегални мигранти, по първоначални данни от Афганистан, са жертвите
Коментари Харесай

Военният камион с мигрантите се е преобърнал, загиналите са нелегални афганистанци

Двама незаконни мигранти, по първични данни от Афганистан, са жертвите на тежката злополука с боен камион край село Граматикова. Това заяви пред Българска национална телевизия полковник Христо Тинев, военно-окръжен прокурор на Сливен.

„ Съвместен патрул от военнослужещи и Гранична полиция са установили нелегелно прекосяване на българската граница и задържат 35 афганистански жители, по предварителна информация ”, изясни полк. Тинев.

„ След това с боен ЗИЛ те са транспортирани към Малко Търново, покрай село Граматиково, където пътят е черен, с коловози. По време на превозването се получава тежкото ПТП, автомобилът се прекатурва и двама незаконни мигранти умират на място. Към момента се правят неотложни дейности по следствието. Не мога да се наемам с отговор какви са аргументите ”, добави прокурорът.

По информация на БНР българските военнослужещи не са потърпевши съществено, само че има 15 души, които са в УМБАЛ – Бургас и „ Бургасмед “. Сред потърпевшите няма такива с заплаха за живота.

Към 20 часа в Спешния център на УМБАЛ-Бургас се намират 11 афганистанци, които са контактни, съответни с пострадвания на гръден панер, крака и двама военно служещи-единият от които водачът, също с пострадвания на глава, крака и гръден панер. Това заяви заместник-директорът на здравното заведение доктор Светослав Тодоров. Провеждат се проучвания, които да покажат нужна ли е хоспитализация за потърпевшите.

Няколко души са прегледани в медицинския център в Малко Търново, те са били с леки пострадвания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР