Двама молдовци са задържани за престъплението за срок до 72

...
Двама молдовци са задържани за престъплението за срок до 72
Коментари Харесай

Пари и вещи за 197 000 лева са откраднати от украинското семейство в Свети Влас

Двама молдовци са арестувани за закононарушението за период до 72 часа

Окръжна прокуратура - Бургас притегли към наказателна отговорност и задържа за период до 72 часа двама молдовски жители. В.С. и В.О. са упрекнати за това, че незаконно са лишили пари, бижута и други движимости от двама украински жители, употребявайки мощ.

Престъплението е осъществено на 28.04.2022 година в гр. Свети Влас. То е квалифицирано по член 199, ал.2, т.3, вр. чл.198, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от Наказателен кодекс, защото грабежът е в изключително огромни размери, а обвинените са работили в качеството си на причинители.

Подробности по случая предоставиха пред медиите прокурор Георги Чинев - административен началник на Окръжна прокуратура-Бургас и старши комисар Калоян Калоянов - шеф на ОД на МВР-Бургас.

Те оповестиха, че обвинените са отишли пред вратата на жилището, в което са обитавали потърпевшите мъж и жена. На съветски език са поискали да влязат вътре, с цел да правят действия, свързани с хотела. Жената ги пуснала вътре, след което обвинените извадили револвер със заглушител. Завързали ръцете на потърпевшия мъж и заплашили брачната половинка му. Отлели сумата от 65 000 евро, 10 000 лв., бижута от доблестен метал със скъпоценни камъни, както и мобилен телефон. Общата стойност на отнетите пари и движимости възлиза на над 197 000 лв..

Обвиняемите са работили при изключителна нелегалност. Сменили са облеклата си. Нощували са на разнообразни места. Използвали са наети коли, разнообразни от тази, с която на 02.04.2022 са влезнали на българска територия през границата ни с Румъния. В работата по задържането им присъединяване са взели полицейски чиновници от ГДНП, ОД на МВР-Бургас, РУ-Несебър, ОД на МВР-Варна и ОД на МВР-Велико Търново. Единият от обвинените в открит и арестуван на територията на област Варна, а другият на територията на област Велико Търново.

Прокурор Чинев и старши комисар Калоянов насочиха апел към украинските жители да бъдат извънредно деликатни през настъпващия летен сезон, защото е действителна опцията те да бъдат обект на похищения от нарушители.

Окръжна прокуратура-Бургас е внесла в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на В.С. и В.О., което ще бъде прегледано по-късно през днешния ден.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР