Двама курсанти от ВВМУ Н. Й. Вапцаров“ участваха в Конференция

...
Двама курсанти от ВВМУ Н. Й. Вапцаров“ участваха в Конференция
Коментари Харесай

Курсанти от Морското отиват във Военноморската академия на САЩ

Двама курсанти от ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ участваха в Конференция по водачество (NALC) на Военноморската академия на Съединени американски щати в Анаполис, щата Мериленд. Петокурсниците мичман Боян Златанов и мичман Лилия Костадинова бяха в Анаполис в интервала 22 – 25 януари 2023 година

Възпитаниците на Морско учебно заведение бяха посрещнати и настанени в Американската военноморска академия. По време на конференцията те участваха в серия от лекции, последвани от полемики и кръгла маса, с представители от всички военни академии на територията на Съединени американски щати, както и на институции и от други страни.

Серията от лекции и полемики продължи и през втория ден от конференцията. Курсантите от Морско учебно заведение имаха опция за обмяна на опит с сътрудниците си от Американската военноморска академия, както и с участници от други страни, и с цивилни специалисти по водачество. Тридневната конференция бе закрита с публична гала, на която включването на представителите на Морско учебно заведение бе оценено високо.

По време на престоя си в Анаполис петокурсниците се причислиха и в обиколка на Музея на Американската военноморска академия, основан през 1845 година, с цел да означи дългогодишните обичаи на американския флот и морската пехота. Двамата мичмани разгледаха и част от образователните бази на Академията и се срещнаха с подготовката на американските курсанти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР