Двама френски министри трябваше да пътуват до , тъй като

...
Двама френски министри трябваше да пътуват до , тъй като
Коментари Харесай

На туристите е наредено да напускат отвъдмрски френски курорти заради вълна от COVID-19

Двама френски министри трябваше да пътуват до, защото нараства безпокойството от увеличаващите се инфекции с във френските отвъдморски територии по целия свят, заяви Агенция Франс Прес.

Агенцията осведоми, че остров стяга блокирането и споделя на туристите да изоставен.

Докато над половината от хората в континентална Франция към този момент са получили две дози ваксина, процентите в отвъдморските й територии, от Карибите през Индийския до Тихия океан, изостават доста.

Властите на карибския остров Мартиника късно в понеделник оповестиха, че в този момент всички несъществени магазини ще бъдат затворени, както и хотели и ваканционни жилища, като прибавиха, че туристите би трябвало да изоставен. Плажовете също ще бъдат затворени и хората могат да излизат единствено в радиус от 1 километър от домовете си.

В момента има 1200 случая на 100 000 поданици на Мартиника, до момента в който единствено 22 % от популацията е получило едвам първата доза ваксина.

„ Тези правила са строги и те ще бъдат анулирани незабавно щом здравословното положение го разреши “, сподели Станислас Казелс от локалната власт в Мартиника пред кореспонденти в днолицата на острова Форт дьо Франс.
 Коронавирус рецесия: Франция търси медици за Карибите Коронавирус рецесия: Франция търси медици за Карибите
Франция търси лекари и медицински сестри, които да заминат за френските карибски острови, с цел да оказват помощ на локалния здравен личен състав да...

Министърът на френските отвъдморски територии Себастиен Лекорну и здравният министър Оливие Веран се чакат в Карибите по -късно във вторник за визити в Мартиника и прилежаща Гваделупа, която също е в блокиране, въпреки и по-малко строго от това на Мартиника.

Веран по-рано тази седмица насочи видео молба в обществените мрежи към медицинските служащи в континентална Франция да покажат „ национална взаимност “ и непринудено да оказват помощ на рехавите като бройка медицински екипи на островите.

В тихоокеанската територия на Френска Полинезия управляващите в това време оповестиха комендантски час от 21:00 ч. локално време за справяне с възходящите случаи. Напрежението беше засилено от брачно празненство в ресторант, на което участваха стотици хора, в това число водещи локални персони, в нарушаване на съществуващите правила и без маски.

„ Не бяхме образцови и безпределно скърбя “, сподели локалният президент Едуард Фрич, който беше забелязан да свири на китара на фрагменти, които шокираха доста полинезийци, до момента в който кметът на Папеете Мишел Буйард пееше.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР