Двама екоактивисти залепиха ръцете си за рамките на две творби

...
Двама екоактивисти залепиха ръцете си за рамките на две творби
Коментари Харесай

Екоактивисти залепиха ръцете си за две творби на Гоя в музея Прадо

Двама екоактивисти залепиха ръцете си за рамките на две произведения на Франсиско Гоя в музея " Прадо " в Мадрид в митинг против " бездействието на управляващите " против световното стопляне, съобщи Агенция Франс Прес.

Протестиращите не са увредили платната, оповестиха от испанската полиция. Те са насочили вниманието си към фамозните творби на Гоя " Голата маха " и " Облечената маха ".

" Залепихме се за " Махите " на Гоя в музея " Прадо ", се показва в обява в Туитър на организацията " Футуро вехетал ", съобщи ТАСС. В обявата се показва, че преди седмица от Организация на обединените нации са признали невъзможността да се съблюдава задачата, сложена от Парижкото съглашение, за таван на покачването на междинната температура с 1,5 градуса по Целзий по отношение на прединдустриалния интервал. Организацията разгласява и видеозапис от акцията на деятелите й в музея " Прадо ". С черно на стената сред двете картини е изписано " +1,5 градуса по Целзий ". Двамата деятели са арестувани.

El cretinismo no tiene limites. Pobre.
— Cristina Popa (@CristinaPopa0)
Това е поредна сходна акция в музеи в Европа през последните дни на екоактивисти. Вчера в Рим екоактивисти хвърлиха чорба по платното " Сеячът " на Винсент ван Гог и се залепиха за стената до творбата, изложена в Палацо Бонапарте.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР