Истински екшън се разрази в Дупница, след като пред Общината

...
Истински екшън се разрази в Дупница, след като пред Общината
Коментари Харесай

Екшън в Дупница: Кметът развя руското знаме

Истински екшън се развихри в Дупница, откакто пред Общината бе издигнато съветското знаме паралелно до флаговете на България и Европа.

Знамето било свалено няколко пъти от някогашния народен представител на " Демократична България " в 48-ото Народно събрание, а в този момент общински консултант - художникът Николай Табаков. По разпореждане на кмета на града Първан Дангов от Българска социалистическа партия обаче то е поставяно още веднъж. Това описа пред БНР самият Табаков.

На площада в Дупница звучали и съветски песни в възхвала на 9 май - " Вставай страна огромная! ", до момента в който на единия от трите пилона се веело знамето на Руската федерация.

Информацията пред Българска телеграфна агенция удостовери и самият Първан Дангов. По думите му даже е получил позвъняване от Държавна организация " Национална игурност " (ДАНС) със заръка знамето да бъде свалено.

" Не виждам нищо неприятно в това, съветското знаме да бъде пред Общината в днешния ден ", обясни Дангов и добави, че страната ни не е преустановила връзките си с Руската федерация. Той се закани да сезира и съответните органи, защото при едно от свалянията на знамето Табаков го изхвърлил в кофа за отпадък.

От полицията в Кюстендил съобщават, че има подаден сигнал, по който се работи, а за случая е известена прокуратурата. За какво обаче се отнася сигналът - за издигането или за свалянето на знамето, не излиза наяве. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР