Двама души отиват на съд заради изпочупената кола на жена,

...
Двама души отиват на съд заради изпочупената кола на жена,
Коментари Харесай

Двама отиват на съд за изпочупената кола на Ситняково

Двама души отиват на съд поради изпочупената кола на жена, която опита да пробие блокадата на Румънското посолство по време на проява на протестиращи.

На 18 август 2020 година Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност обвинения Г.Г., на 25 години, за закононарушения по член 216, ал.1 от Наказателен кодекс и чл.325, алинея 2 от Наказателен кодекс и обвинения С.А., на 32 години, за закононарушение по чл.325, ал.1 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Районната прокуратура.

Г.Г. е упрекнат в това, че на 17 август 2020 година на кръстовището на бул. „ Михай Еминеску “ и бул. „ Шипченски проход “ към 21.30 часа незаконно е развалил непозната движима движимост - лек автомобил, благосъстоятелност на Е.М., като счупил посредством удари с ръце предно панорамно стъкло на автомобила, скачайки развалил предния похлупак на автомобила.

На Г.Г. е повдигнато обвиняване и за безчинство, отличаващо се с изключителна смелост – попречил на Е. М. да премине с управлявания от нея лек автомобил през горепосоченото кръстовище, като блъскал по лекия автомобил, качил се на предния похлупак и счупил предно панорамно стъкло, отправяйки обидни думи към Е.М., тъй като не е изразила единодушие с дейностите на протестиращите, като дейностите направил пред двете ѝ малолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила.

На С.А. е повдигнато обвиняване за това, че на 17 август 2020 година в гр. София, на горепосоченото кръстовище, към 21.30 ч. е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, с цел да попречи на Е.М. да премине с управлявания от нея лек автомобил през кръстовището, блъскал по лекия автомобил, изкъртил с ръце задна регистрационна табела на автомобила, които дейностите направил пред двете ѝ малолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила Г.Г. и С.А. са неосъждани.

На 18 август 2020 година с постановления на прокурор при Софийска районна прокуратура двамата обвинени са привлечени към наказателна отговорност.

Спрямо С.А. е взета мярка за неотклонение „ Гаранция в пари “ в размер на 500 лв.. Г.Г. е арестуван за период до 72 часа, след приключването на които ще бъде направено и импортирано искане до СРС за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на него.

Действията по следствието не престават под управлението на Софийска районна прокуратура.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР