Двама бивши шефове на американските разузнавателни служби влязоха в остър

...
Двама бивши шефове на американските разузнавателни служби влязоха в остър
Коментари Харесай

Но сблъсък между Тръмп и разузнаването заради Кремъл

Двама някогашни шефове на американските разследващи служби влязоха в изострен спор с президента Доналд Тръмп, след изказването му, че съветският президент е откровен, когато твърди, че Русия не се е намесвала в празидентските избори в Съединени американски щати през 2016.

Тръмп е елементарно манипулируем, обявиха някогашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Джон Бренън и някогашният началник на националната разследваща работа Джон Клапър, представени от Ройтерс.

Двамата са на мнение, че Тръмп ръководи неприятно връзките с Русия на фона на няколкото следствия в Съединени американски щати за хипотетичната интервенция в изборите предходната година.

„ Мисля, че господин Тръмп, по неразбираема за мен причина, е или изплашен от господин Путин, или се опасява от това какво той може да направи, или какво може да разкрият следствията (…) Това, което Тръмп прави във връзка с Русия, е или от доверчивост, или от незнание, или от боязън “, съобщи Бренън в шоуто „ Състоянието на Съюза “ на Си Ен Ен.

„ Убеден съм, че и китайците, и руснаците считат, че могат да го манипулират “,  добави Клапър.

Министърът на финансите Стив Мнучин, който участваше в същото шоу, дефинира изказванията на двамата разузнавачи като неуместни. Никой не манипулира президента Тръмп, сподели той.

Тръмп се срещна за малко с Путин по време срещата на Азиатско-Тихоокеанскиото икономическо съдействие във Виетнам.

„ Всеки път, когато ме види, той споделя, че не е направил това (намесата в изборите, бел.ред.) и в действителност имам вяра, че е откровен “,  каза Тръмп след срещата и разяснява, че не е добре за Съединени американски щати Путин да се усеща афектиран.

Тръмп отвърна на офанзивата с офанзива против Бренън, Клапър и някогашния шеф на ФБР Джеймс Коми, всички назначени от Барак Обама, наричайки ги „ политически бюрократи “ и отхвърли още веднъж отчета на разследващи организации, оповестен през януари за съветската интервенция.

Много от американските политици показаха неразбиране, че Тръмп има вяра повече на Путин, в сравнение с личните си разследващи организации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР