Двама белгийци бяха обвинени за участие в дейностите на терористична

...
Двама белгийци бяха обвинени за участие в дейностите на терористична
Коментари Харесай

Двама белгийци бяха обвинени за участие в терористична група във връзка с нападението във влака Талис

Двама белгийци бяха упрекнати за присъединяване в дейностите на терористична група, след което задържани. Обвиненията бяха повдигнати в границите на следствието на нападението във високоскоростния трен Талис от Амстердам за Париж през август 2015 година, съобщи Франс прес.

Това са първите обвинявания в Белгия по това досие, по което се води следствие и във Франция. Двамата упрекнати са обвинени, че са дали помощ на стрелеца от влака Еюб ел Казани, който е в арест във Франция. Те са разпознати като Мохамед М., роден през 1987 година, и Юсеф С, роден през 1988 година Ел Казани се качи във влака от Брюксел. На френска земя той откри огън по пасажерите, само че бе обезвреден от американски бойци, отиващи на отмора в Париж. Първоначално терористът съобщи, че се опитал да извърши грабеж, тъй като в този трен пътуват заможни хора. В края на предходната година мароканецът Ел Казани признал, че бил направляван от Абделхамид Абауд - уредника на атентатите в Париж от есента на 2015 година

Следствието до момента откри, че групата, направила атентатите в Париж, е била подпомагана от терористите, блъснали по-късно Брюксел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР