Двама българи са блокирани в гаража на ферибота ЮрофериОлимпия, който

...
Двама българи са блокирани в гаража на ферибота ЮрофериОлимпия, който
Коментари Харесай

Българи са блокирани на борда на ферибота, който се запали край Корфу

Двама българи са блокирани в гаража на ферибота " Юрофери Олимпия ", който се възпламени рано тази заран край гръцкия остров Корфу , оповестява " Прото тематика ", като се базира на своя информация . Според изданието те са в връзка с управляващите, които се пробват да им дадат указания по какъв начин да доближат до палубата, откъдето да бъдат взети с хеликоптер . По-рано телевизия Скай съобщи, че един от блокираните, без да прецизира националността му, лидер на товарен автомобил , се е свързал с управляващите и е изискал помощ , като е съобщил, че вижда още един човек в зоната.

Съдбата на към 10 души , които съгласно формалния лист са се намирали на борда, остава незнайна, оповестява „ Катимерини “. 

Че е имало българи на борда на круизния ферибот  потвърждава и един от тях, който разгласява в обществената мрежа фрагменти от избавителната акция.

По информация на гръцката брегова защита, общият брой на пътуващите на кораба е бил съгласно листата 290 души – 231 пасажери и 59 екипаж. Първоначалното броене на пасажерите , които са открити в избавителните лодки  обаче демонстрира, че липсват сред 10 и 12 души , излиза наяве от репортаж на телевизия Скай , който се базира на почитан представител на бреговата защита . Все още следва окончателното броене на избавените в пристанището в Корфу.

Два плавателни съда с водно оръдие се пробват да потушат пожара.

По последна информация на избавителните кораби досега са качени 278 души, които към този момент идват в Корфу.

За трима леко потърпевши пасажери оповестява пред гръцката държавна телевизия ЕРТ шефът на болничното заведение в Корфу Леонидас Рубатис . Той сподели, че един пациент е бил признат със усложнения в дишането, а още двама с леки пострадвания, само че положението и на тримата не буди паника . Болницата чака да бъде докарано и дете на два месеца, което ще бъде признато с превантивна цел.

Сред българите на борда има фамилии с дребни деца, добавя. За няколко българи към момента няма информация къде са и дали са живи , сподели пред националната телевизия Румен Методиев от Петрич, един от пасажерите на ферибота. 

Пожарът избухна разно тази заран на транспортен съд, плаващ под италиански байрак в Йонийско море . Спасителната интервенция е траяла към 40 минути . В нея са взели участие три кораба на бреговата защита .

Причините за случая не са известни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР