Двама американски граждани са задържани в Канзас Сити по подозрение,

...
Двама американски граждани са задържани в Канзас Сити по подозрение,
Коментари Харесай

Арестуваха двама американци за изпращане на авиационна техника на Русия

Двама американски жители са арестувани в Канзас Сити по съмнение, че са изпратили американска авиационна технология на Русия, оповестява Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, представено от Си Ен Ен.

59-годишният Сирил Грегъри Буяновски и 55-годишният Дъглас Робъртсън са изправени пред няколко обвинявания, в това число експорт на следени артикули без лиценз, подправяне и неподаване на електронна информация за експорт и контрабанда на артикули в несъгласие със законодателството на Съединени американски щати.

Техният арест е най-скорошният ход на работната група KleptoCapture на Министерството на правораздаването, формирана от федерални прокурори, следователи и анализатори, която през последната година организира световна акция против прането на пари и заобикалянето на наказания в поддръжка на съветското държавно управление. Работата на групата е довела до повдигането на над 30 обвинявания против глобени поддръжници на Кремъл и съветската войска.
 Русия стартира да разглобява самолети за елементи поради глобите
Русия стартира да разглобява самолети за елементи поради глобите

" Само въпрос на време " е основаните в Русия самолети да бъдат " канибализирани "

По данни на прокуратурата основаната в Съединени американски щати компания KanRus Trading на двамата мъже е продавала и конфигурирала западно електронно съоръжение за самолети. Твърди се, че компанията е продавала съоръжение на съветски компании и е предоставяла ремонтни услуги за съветски самолети. За да заобиколят глобите на Съединени американски щати, Буяновски и Робъртсън са скрили кои са клиентите им, излъгали са какъв брой костват продуктите им, а заплащанията са се правили посредством задгранични банкови сметки.

След като войната на Москва в Украйна стартира предходната година, държавното управление на Съединени американски щати наложи спомагателни наказания върху доставките за Русия.

Прокуратурата показва, че Буяновски и Робъртсън са разискали опциите си да продължат да правят доставки до най-малко един клиент в Русия, в това число посредством изпращане на колета през трети страни.
 Русия се бори да избави авиацията си
Русия се бори да избави авиацията си

Санкциите " хапят " все повече
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР