Двадесетина липи са засадени при градския плаж в Кюстендил по

...
Двадесетина липи са засадени при градския плаж в Кюстендил по
Коментари Харесай

Двадесетина липи са засадени при градския плаж в Кюстендил

Двадесетина липи са засадени при градския плаж в Кюстендил по плана „ За чист въздух в Кюстендил “, в който сътрудник е норвежко съдружие.

Засаждането на дърветата е измежду финалните начинания на сполучливо реализиращия се план, означават от общинската администрация.

Мястото за засаждане на липите не е определено инцидентно - в този сектор и по брега на река Банщица всеки сезон се садят нови фиданки, общината желае да промени напълно екстериора при плажа, който, откакто бе продаден на частна компания, ще стане съвременен аквапарк.

По плана с норвежко присъединяване е планувано монтирането на сензорна станция и електронно табло за премерване на чистотата на въздуха в града. 44-инчов е дисплеят, на който всеки ще може да види какви са индикаторите на въздуха. Самата система ще бъде инсталирана и пусната на постройката на централното градско читалище „ Братство “.

Вече има основан Зелен съвет към Общината със цел основаване на резистентен механизъм за интензивно гражданско присъединяване и превъзмогване на казуса с качеството на атмосферния въздух. Има направени устав за работа и Стратегия за активността на този съвет, а на извършено първо съвещание са набелязани начинания на съвета, закупена е сензорна станция и електронно табло за премерване по съществени индикатори на качеството на атмосферния въздух в града. Има подготвени четирима членове на Зеления съвет в Норвегия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР