Двадесет и четири часова стачка започнаха днес таксиметровите шофьори в

...
Двадесет и четири часова стачка започнаха днес таксиметровите шофьори в
Коментари Харесай

24-часова стачка на таксиметровите шофьори в Атина

Двадесет и четири часова стачка започнаха през днешния ден таксиметровите водачи в Атина с решение на Синдиката на таксиметровите водачи, съобщи организация АНА-МПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Таксита стопираха придвижване от 06:00 сутринта и няма да се движат до 06:00 сутринта в петък. Стачното шествие стартира от 11:00 часа на бул. Кавалас, Атина, и ще продължи до Министерството на превоза.

Синдикатът упреква държавното управление в равнодушие към проблемите на бранша и твърди, че то демонстративно пренебрегва настояванията им.

В изказване на таксиметровите водачи се акцентира, „ че съзнателното равнодушие на държавното управление за бавната гибел на такситата е отражение на неолибералната политика, която държавното управление е наложило на всички дребни и междинни предприятия “.

През февруари Синдикатът на таксиметровите водачи в Атика разгласи изключителна среща, с цел да разиска по-нататъшни протестни дейности. Част от главните им претенции са нарастване на минималната цена, удължение на периода за условието за нулеви излъчвания на новите таксита, както и ограничения за битката с „ нелоялната конкуренция “ от страна на платформите за споделено пътешестване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР