Два взрива избухнаха рано тази сутрин след пожар в складова

...
Два взрива избухнаха рано тази сутрин след пожар в складова
Коментари Харесай

Взрив в оръжейни складове на Емилиян Гебрев край Карнобат


Два гърмежа избухнаха рано тази заран след пожар в складова база за муниции в Карнобат. Няма потърпевши при детонациите. Районът е отцепен. Това е станало към 3:30 часа тази заран. Обектът се намира в местността „Чобан дере“ край Карнобат, заяви представителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева, представена от Българска телеграфна агенция.

След подадения сигнал към мястото на случая се е отправил един противопожарен автомобил с двама огнеборци. Те са пресрещнати от двама пазачи, които декларирали, че в региона има и други хранилища за предпазване на муниции. Междувременно от обекта, обезопасен със постоянна ограда и далечен от другите три склада с муниции, почнали да се чуват гърмежи. Последният от тях е бил към 5:00 часа тази заран.

Районът навреме е отцепен от полицейски чиновници на Районно ръководство „Полиция“ – Карнобат, които са установили, че от пожара няма потърпевши хора и не са наранени други постройки.

Складовете са на „Емко“, благосъстоятелност на оръжейния производител и търговец Емилиян Гебрев. Площта им е към 220 декара, съобщи bTV.

Оглед на местопроизшествието ще се извърши след изцяло затихване на пожара, както и след приключване на период от 72 часа от последния пукот, чут към 05.00 ч. през днешния ден.

„Към момента има единствено тлеене на избрани огнища на мястото. Пожарната чака 2 дрона, които ще огледат мястото отгоре“, сподели зам.-кметът на града Стефка Иванова.

„Какво тъкмо е станало – това е в компетенцията на проверяващите органи. Съгласно разпоредбите, по-рано от 24 часа никой няма достъп до мястото, където се е случило. Това са хранилища, в които се съхраняват муниции с отпаднала фирмена нужда, на които не е решена ориста – дали да бъдат унищожени или преработени“, сподели оръжейният производител Емилиян Гебрев.

По информация от кмета на Карнобат Георги Димитров това е първият сходен случай в тези хранилища.

Точно преди 10 години – на 5 юни 2012 година, гърмеж в складова база за утилизация на муниции на Петолъчката взе жертви, имаше и десетки ранени.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР