Два урагана връхлетяха Европа тази седмица и нанесоха тежки щети.

...
Два урагана връхлетяха Европа тази седмица и нанесоха тежки щети.
Коментари Харесай

Жертви и разрушения след като два урагана връхлетяха Европа


Два урагана връхлетяха Европа тази седмица и нанесоха тежки вреди. Транспортът и публичният живот в редица страни бяха съществени наранени. Има жертви и ранени.

Ураганът " Иления " таман отмина, само че незабавно бе заместен от " Юнис ", който в Германия получи името " Зейнеп ". Двете рискови естествени феномени вилняха общо повече от 24 часа в Западна Европа, в това число в Германия. Има жертви и ранени, нанесени са и съществени материални вреди.

Жертви в Нидерландия, Англия и Германия

В Нидерландия и Англия починаха минимум трима души, в Ирландия и Белгия по един човек. В Германия има минимум двама починали. 68-годишен мъж в Долна Саксония е паднал от покрив, който се е опитал да ремонтира, и е умрял.

В елементи от Англия публичният живот бе напълно неподвижен, а във Франция бяха ранени минимум 11 души. В северната част на страната близо 130 000 семейства останаха без ток. Полша и Чехия също бяха наранени от бедствието. 26 хиляди семейства в Чехия останах без електричество.

Вятърът нанесе съществени вреди на прословутата O2 сцена в Лондон.

В Германия, Дания и Белгия се стигна до обилни проблеми с превоза и прекъсвания на железопътния трафик. Авиокомпания Луфтханза анулира към 20 полета.

Обширни елементи от Германия бяха пометени от урагана, който се движеше със скорост до 170 км/час. Особено в Северна Германия ураганът аргументи обилни материални вреди. Германската метеорологична работа заяви, че по крайбрежието на Северно море, както и в планината Харц е имало " извънредно мощни ураганни пориви напразно ". В Солинген бурният вятър пречупи като сламки остарели 25-метрови дървета, които краткотрайно блокираха пътното придвижване.

Ураганните ветрове предизвикаха съществени вреди и блокираха част от транспортната мрежа.

Германските железници преустановиха придвижването на част от влаковете

В Бремен се наложи да бъдат евакуирани голям брой елементи на града поради заплахата от наводнения. В Хамбург също е имало съществени вреди от изкоренени дървета и паднали комини и керемиди. На рибния пазар в Алтона приливните талази доближиха височина от 1,50 метра.

В Северен Рейн-Вестфалия късно вечерта беше прекъснато придвижването на районните влаковете. По-късно Дойче Бан разгласи в Туитър, че стопира придвижването на всички влакове в провинцията. На доста места в Германия учебните заведения и детските градини останаха затворени.

Причинени са обилни материални вреди - има автомобилни произшествия, смачкани коли от паднали дървета, развалени покриви и здания, пометени улични пътни знаци и други Полицията и пожарните команди работиха неуморно през цялата минала нощ.

***

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР