Два турнира от Диамантената лига по лека атлетика, които трябваше

...
Два турнира от Диамантената лига по лека атлетика, които трябваше
Коментари Харесай

Отмениха състезания в Китай заради коронавируса

Два шампионата от Диамантената лига по лека атлетика, които трябваше да се проведат в Китай, бяха анулирани, заяви организация АП. Причината са КОВИД-ограниченията, а към календара на лигата бе добавено заместващ шампионат в Полша.

„ Състезанията в Шанхай и Шънджън са анулирани поради рестрикциите към пътуванията и прецизните условия за карантина при влизането в Китай “, обясниха уредниците, само че от лигата също по този начин прибавиха, че чакат с неспокойствие за бъдещите шампионати в Китай през 2023 година.

Заместващата лекоатлетическа конкуренция в Хожув, Полша ще се организира на 6 август. Финалите на Диамантената лига са планувани за Цюрих, Швейцария на 7 и 8 септември.

През предходната година шампионатите в Китай бяха анулирани по същите аргументи.

По-малко от три месеца откакто Пекин бе хазаин на Зимните олимпийски и параолимпийски игри, Олимпийският комитет на Азия разгласи, че плануваните за тази година Азиатски игри в Китай се отсрочват поради терзания за разпространяването на разновидността Омикрон на КОВИД-19 в страната, написа организация АП.

От Азиатския олимпийски комитет оповестиха, че не са определени нови дати за провеждането на Игрите, само че това ще се случи в близко бъдеще след диалози с локалните уредници, както и Китайския олимпийски комитет.

Според управителния орган на спортовете в Азия, домакините са добре готови за надпреварите, макар световните провокации. Решението обаче е взето след деликатна преценка на пандемичната обстановка и мащаба на Игрите.

Отлагането е показателно за възходящите паники за бързото разпространяване на ковид от Шанхай до Пекин във значимата политическа година за Китай.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР